Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een schoonmaakster: 1.400 euro netto

Wij vroegen Linda Lambetit (53) uit Heist-op-den-Berg hoeveel zij verdient ...
Schoonmaakster Linda Lambetit Linda Lambetit (53), Heist-op-den-Berg
  • Beroep: schoonmaakster
  • Privé: ongehuwd, twee kinderen
  • Brutoloon: 1.720 euro
  • Nettoloon: 1.400 euro
  • Extra’s: geen

Wat vind je van je job?

Ik doe dit werk al jaren. Ik poets kamers in een ziekenhuis. Dat is wel altijd hetzelfde, maar op mijn leeftijd ga ik niet meer veranderen. En er zijn ook wel leuke kantjes aan mijn job. Vooral het contact met de mensen vind ik prettig. Elke week leer ik nieuwe mensen kennen, en met wie er langer ligt, heb ik meer contact. Soms komen patiënten na enkele jaren terug en kennen ze me nog.

Wat vind je van je inkomen?

Het mag altijd iets meer zijn natuurlijk. Misschien wordt het binnenkort wel aangepast. We zijn onlangs met een ander ziekenhuis samengevoegd en de medewerkers van dat andere ziekenhuis blijken iets meer te verdienen dan wij. Misschien wordt dat rechtgezet tegen de tijd dat we echt één ziekenhuis vormen.

Spaar je?

Ik doe aan pensioensparen, zo’n 70 euro per maand. Mijn dochter van 19 zit op kot, en haar school is mijn grootste kost. Ze studeert voor leerkracht in het secundair onderwijs en wil les geven in handel en godsdienst. Mijn zoon van 24 werkt bij zijn papa in de bouw.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan ontspanning, eens naar de cinema gaan bijvoorbeeld. Verder heb ik eigenlijk geen echte hobby’s. Nog voor de vakantieperiode ben ik wel al op reis geweest, naar Lloret de Mar.

Waar kan je geen geld aan geven?

Aan goede doelen in het buitenland. Ik denk altijd dat de mensen zelf er ginder niet veel van zullen zien. Ik sponsor wel dingen, maar dan liever in eigen land, want hier zijn er ook sukkelaars genoeg.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Een eigen huisje kopen, want ik huur nu, en iets opzijleggen voor de kinderen.

Heb je een grote droom?

Eigenlijk niet, want ik ben best tevreden. Ik hou de dingen liever eenvoudig.

(bvdb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook