Vorige

1 van 727

Volgende
Volgend artikel:

Ambtenaar of bediende: wie verdient het meest?

Het loon van een receptioniste & assistant manager: tot 1.950 euro bruto

20 september 2019
We vroegen aan Annemie Vertongen (62) uit Oostende wat haar job inhoudt en hoeveel zij precies verdient...
Annemie Vertongen Annemie Vertongen (62) uit Oostende
  • Beroep: Receptioniste / assistant-manager
  • Studies: Licentiate Oosterse filologie
  • Privé: Alleenstaand
  • Bruto maandloon: tussen 1.800 en 1.950 euro, afhankelijk van het aantal werkdagen
  • Netto maandloon: tussen 1.620 en 1.650 euro
  • Extralegale voordelen: Maaltijdcheques (7 euro) en een eindejaarspremie

Wat doe je als job?

Ik werk momenteel als receptioniste en rechterhand van de baas. Als hij er niet is, ben ik zijn plaatsvervanger. Voor de rest houd ik me bezig met alles en nog wat dat tot het takenpakket van een receptioniste behoort: gasten te woord staan, allerhande vragen beantwoorden en problemen oplossen, boekingen van kamers uitvoeren, e-mails beantwoorden enzovoort.

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

Ik heb 14 jaar in een groot hotel gewerkt, waar ik aan de slag was als assistant manager. Toen dat hotel werd overgenomen, ben ik er vertrokken en ben ik even zelfstandig vertaler geweest. Nadien heb ik 4 jaar als HR Consultant gewerkt bij Deloitte & Touche.

Daarna heb ik 10 jaar een eigen zaak gehad, een herboristerie, met allerhande kruiden en specerijen, zowel geneeskrachtig als gewoon om mee te koken. Helaas was ik genoodzaakt om mijn zaak stop te zetten om gezondheidsredenen. Na een revalidatieperiode van anderhalf jaar ben ik opnieuw gaan solliciteren en kruiste deze job mijn pad. En zo ben ik dus terug waar het allemaal begon.

Doe je je job graag?

Ja, maar soms zijn het gewoon veel te lange werkuren, waardoor je levenskwaliteit en de werk/privé balans drastisch in gevaar komen. Een wisselend uurschema met soms erg lange dagen kan zeer belastend zijn en iemands privéleven zwaar aantasten.

Wat vind je van je loon?

Dat vind ik eerlijk gezegd veel te laag, zeker met de ervaring die ik heb. Ik word betaald zoals een starter en dat wringt toch wel.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Ja. En als het even kan dan graag in een andere sector, waar werken in het weekend of erg lange uren presenteren geen evidentie is. Maar het liefst van al werd ik gewoon terug zelfstandige. Helaas is dat op dit moment geen mogelijkheid meer, ik zie mezelf geen nieuwe zaak meer starten.

Hoeveel uren werk je per week?

38 uren.

Spaar je?

Neen. Dat gaat gewoon niet gezien mijn loon.

Wat is je grootste kost?

De huishuur. Ik betaal nu 785 euro per maand. Dit bedrag wordt elk jaar geïndexeerd en ook simpele levensmiddelen worden elk jaar veel duurder. Ik moet steeds meer schrappen van mijn lijstje.

Ik zie mij op korte termijn gedwongen worden te verhuizen naar een appartement met maar één slaapkamer in plaats van twee. Dat vind ik heel erg.

Denk je aan je pensioen?

Uiteraard, maar ik kan geen geld opzij zetten.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Aan een schoonheidsspecialiste of een bezoek aan een nail center. Dat vind ik echt weggesmeten geld.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan lekker eten. (lacht) Helaas kan ik zelden tot nooit nog uit eten gaan, omdat dat zo duur is. Maar zélf koken en iets lekkers bereiden, is ook leuk hè.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Mijn hobby's uitoefenen (astrologie, bloggen, schrijven), veel reizen, een groter appartement huren of kopen, zorgen dat mijn zoon en kleinkind niets te kort komen, mensen/kinderen/dieren helpen die het heel moeilijk hebben...

(kv) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

  • Jobs voor receptionist

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14898 andere jobs