Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een opvoedster: 1.646 euro netto

We vroegen aan Taja (24) uit Lokeren hoeveel ze verdient ...
Taja (24), Lokeren
  • Beroep: opvoedster
  • Studies: professionele bachelor ergotherapie
  • Privé: feitelijk samenwonend (met vrienden)
  • Brutoloon: 2.356,90 euro
  • Nettoloon: 1.646,80 euro
  • Extralegale voordelen: fietsvergoeding van 0,23 euro per kilometer en goedkope maaltijden op het werk

Wat doe je voor job?

“Ik werk in een dagcentrum voor volwassenen met een mentale beperking. Ze komen bij ons van 9 uur tot 16 uur, en ik sta mee in verschillende ateliers: de keuken, de crea en de tuin. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de sport.”

Doe je je job graag?

“Heel graag. Het is cliché, maar je krijgt heel veel liefde terug van de mensen. Het is ook heel boeiend, je werkt echt met mensen. Ik wil ernaar streven om hen – binnen hun mogelijkheden- een zo zelfstandig mogelijk leven te laten leiden.”

Wat vind je van je inkomen?

“Mijn loon zit goed, daar heb ik niet over te klagen. Ik kom rond. Nu moet ik ook wel toegeven dat ik daar niet echt naar kijk. Ik ben mij niet altijd bewust van hoeveel ik verdien en uitgeef.”

Hoeveel uren werk je per week?

“Ik werk 38 uur per week, dus voltijds. Dat zijn de uren dat de mensen bij ons zijn, met nog een teamvergadering en praktisch werk erbij op maandag en donderdag. Onder de middag heb ik een half uurtje pauze.”

Spaar je?

“Niet geregeld, dat gebeurt nogal willekeurig. Als ik opeens meer dan 2.000 euro op mijn rekening heb staan dan zet ik dat wel over op mijn spaarrekening. Aan pensioensparen doe ik wel, het maximum. De bank heeft mij dat voorgesteld, en dan luister ik daarnaar.”

Wat is je grootse kost?

“Mijn huishuur. Toch betaal ik maar 280 euro per maand, want ik woon samen met 2 vrienden in een appartement. Maar dat zorgt er wel voor dat ik dus op het einde van de maand geregeld echt nog geld over heb om te sparen.”

Waar kan je echt geen geld aan geven?

“Ik geef niet graag veel geld aan schoenen. Die gaan toch snel stuk bij mij, of ze nu goedkoop of duur zijn. Daardoor geef ik nooit meer dan 80 euro aan schoenen uit. Dat geldt ook voor kleren trouwens. Geef mij maar shirtjes van 4 of 8 euro.”

Waar geef je met plezier geld aan uit?

“Ik ga heel graag naar rommelmarkten om dan mijn slag te slaan. Zo heb ik onlangs nog bijna een bontjas gescoord om mij als Cruella de Vil te verkleden. Maar die heb ik uiteindelijk toch maar laten liggen. Ook aan theater en cultuur geef ik met plezier geld uit. Dat gaat makkelijk tot 45 euro per ticket, en ik heb veel vrienden in het milieu dus ik moet wel vaak naar voorstellingen. Ik zit zeker twee keer in de maand in een theaterzaal.”

Wat zou je doen als je de lotto won?

“Ik zou niet stoppen met werken, want dat vind ik te tof. Ik zou mij doodvervelen als ik geen daginvulling meer had, en missen wat ik mijn mensen kan bieden. Maar ik zou wel investeren in een vakantiehuisje ergens waar het warm is, en waar er niet zoveel huisstofmijt is. En ik zou een stuk aan het goede doel geven ook. Ik ben fan van Dokters van de Wereld, die zich inzetten voor armoede dicht bij huis.”

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

4 januari 2018
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook