Het loon van...
Vorige

1 van 784

Volgende

Het loon van een lerares in het buitengewoon onderwijs: 1.855 euro netto

We vroegen Jessica Dalemans (33) uit Gent hoeveel zij verdient …
Jessica Dalemans Gent Jessica Dalemans (33), Gent
  • Beroep: Lerares in Freinetschool De Sassepoort (type 3)
  • Privé: Getrouwd, 2 kinderen
  • Brutoloon: 3.051 euro
  • Nettoloon: 1.855 euro
  • Extra's: ongeveer 40 euro voor toezicht en een fietsvergoeding of busabonnement

Wat doe je voor job?

Ik ben onderwijzeres in het buitengewoon onderwijs. Ik geef voltijds les aan kinderen tussen 10 en 13 jaar met emotionele en/of gedragsproblemen.

Doe je je job graag?

Mijn dagen vliegen voorbij. Dat is een teken dat ik mijn job graag doe, denk ik. Het is meestal erg druk in de klas en mijn job is ontzettend gevarieerd. Er zijn geen twee schooldagen identiek en daar houd ik wel van. Daarnaast heb ik erg leuke collega’s en leer ik regelmatig nieuwe mensen kennen die stage lopen in onze school. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet in deze job, maar dat mis ik ook niet.

Hoeveel uren werk je per week?

In theorie geef ik wekelijks 22 uren les. In praktijk mag je daar elke week nog een paar uren bijtellen. Naast de verplichte vergaderingen ben ik thuis ook nog wel wat bezig met lesvoorbereidingen. In vergelijking met een leraar of lerares uit het reguliere lager onderwijs heb ik wellicht minder verbeterwerk aangezien het aantal leerlingen per klas bij ons beduidend lager is.

Ben je tevreden over je salaris?

Ik ben erg tevreden over mijn loon aangezien ik ook ontzettend veel verlofdagen heb. Met twee kleine kinderen in huis is het een erg grote troef om alle schoolvakanties thuis te kunnen zijn. Het zou me heel wat geld kosten als ik ze elke schoolvakantie naar een kinderopvang of sportkamp zou moeten sturen.

Waar gaat het merendeel van je loon naar toe?

We betalen een hypotheek en een autolening af. Verder kopen we niets op krediet. Dure hobby's hebben we niet, maar er gaat wel een flink bedrag naar sportabonnementen, zwemlessen voor de kinderen, fitness enzovoort. Voorts gaat er ook een flinke duit naar de gewone dingen: lekker eten, kledij, feestjes, weekenduitstappen, … We proberen ook nog een klein beetje te sparen voor de kinderen.

Waar kun je echt geen geld aan geven?

Loterijen, hoogtechnologische snufjes of overdreven dure dingen zoals designmeubelen.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik denk dat we dan wel een tweede wagen zouden overwegen. En misschien kopen we dan ook een andere woning. Een lange, verre reis en een groot feest moet ook nog lukken. Maar ik zou wel blijven werken, denk ik.

(em) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via online@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 april 2013
Aanbevolen jobs