Het loon van...
Vorige

1 van 860

Volgende

Het loon van een nachtlaborant: 2.100 euro netto

We vroegen aan Johan Vandeput (53) uit Leuven hoeveel hij verdient ...
Johan Vandeput Johan Vandeput (53), Leuven
  • Beroep: Nachtlaborant bij Pauwels nv
  • Privé: Samenwonend, twee kinderen uit vorig huwelijk
  • Bruto maandloon: 3.500 euro
  • Netto maandloon: 2.100 euro
  • Extra’s: Maaltijdcheques, 13de en 14de maand, een 8-tal extra verlofdagen, groepsverzekering en fietsvergoeding

Wat doe je voor job?

Ik werk sinds vier jaar als nachtlaborant bij Pauwels nv, een sauzenfabrikant. Mijn job? Het controleren van onze sauzen. Dat gebeurt door chemische analyses waarbij we onder andere consistentie, droge stof, zuur en zout controleren. We krijgen verschillende stalen tijdens de productie en bepalen of de productie mag doorgaan of niet.

In totaal zijn we met 6 laboranten in verschillende regimes: vroege, late, dag en nacht. Ik doe alleen de nacht, samen met een halftijdse collega.

Doe je je job graag?

Ik doe het echt graag. Ik zit in een fijn team: we werken goed samen. Ik kan mijn werk ook goed regelen. Naast de vaste analyses kan ik mijn taken zelf plannen. Daarnaast woon ik op 3 kilometer van het werk. Met de fiets ben ik daar op 10 minuutjes. En nachtwerk? Dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar ik vind het geweldig. Omdat ik ’s middags rond 13 uur opsta, heb ik nog zeeën van tijd voor ik ga werken.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben best tevreden. Ik zit boven het gemiddelde in de voedingsindustrie en ik kan goed rondkomen.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk van kwart voor 10 ’s avonds tot 6 uur ’s morgens, van zondagavond tot vrijdagochtend. In totaal is dat ongeveer 38 uur per week.

Spaar je?

Wij proberen 500 à 600 euro per maand opzij te zetten. Daarnaast spaar ik nog voor mijn oude dag: ik heb een tak-21 levensverzekering en doe aan pensioensparen. Ik moet me dus geen zorgen maken over de toekomst.

Wat is je grootse kost?

We hebben net een appartement gekocht. De afbetaling – ongeveer 600 euro per maand - neemt de grootste hap uit ons budget.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Auto’s, dat vind ik echt weggesmeten geld. Momenteel gebruik ik de wagen van mijn vriendin, maar dat gebeurt zelden. In Leuven geraak je overal met de fiets. Aan kleding geef ik ook niet graag geld uit, maar mijn vriendin zorgt ervoor dat ik altijd goed uitgedost ben. (lacht)

Waar geef je met plezier geld aan uit?

We gaan graag op reis, en daar besparen we niet op. We doen ook regelmatig aan cultuur. Een toneelstuk of een musical bijwonen is voor ons pure ontspanning. Daarnaast verzamel ik DVD’s. Intussen heb ik er ongeveer 2.000. Per jaar koop ik om en bij de 250 DVD’s, goed voor een jaarlijkse kost van 2.500 euro.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou zeker blijven werken, maar dan minder. Een deel van het geld zou ik aan de kinderen geven. Een groot stuk van de som zou ik besteden aan een appartement aan de kust. Dat is vlakbij, dus je kan ernaartoe wanneer je wil. De rest van het geld zou ik gebruiken om van te leven. Om verder van het leven te genieten. Mijn vriendin zou graag wereldreizen maken. En waarschijnlijk zou ze mij dan wel kunnen overtuigen. (lacht)

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

8 september 2014
Anderen bekeken ook