Het loon van...
Vorige

1 van 783

Volgende

Het loon van een labo-assistente: +/- 2.500 euro bruto

We vroegen aan Danielle Dekker (49) uit Humbeek hoeveel zij verdient ...
Danielle Dekker Danielle Dekker (49), Humbeek
  • Beroep: Labo-assistente bij Labotex
  • Privé: getrouwd
  • Bruto maandloon: +/- 2.500 euro
  • Netto maandloon: +/- 1.500 euro
  • Extra: hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques

Wat doe je voor job?

Ik werk sinds twee jaar bij Labotex, een doorvoerbedrijf van textiel. In het labo doen we proeven op allerlei stoffen voor meubels, gordijnen, zelfs voor het interieur van cruiseschepen enzovoort. We testen de stoffen dan op krasbestendigheid, reacties bij het wassen (bijvoorbeeld of ze krimpen of hun kleur verliezen), wrijvingen en brandweerbaarheid. Ook elke kleur die nieuw binnenkomt moet opnieuw getest worden, het kan namelijk zijn dat een rode stof niet brandt en de blauwe versie wel. We hebben ook lichtkasten om stoffen in te hangen en te testen op verkleuring. In het totaal doen we een twintigtal verschillende textielproeven en de resultaten verwerken we met de computer.

Doe je je job graag?

Ik doe die textielproeven graag en ze maken de job boeiend. Ik heb zelfs meer dan een jaar nodig gehad om al die testen te leren! Het leuke is ook dat ik een hele dag bezig ben en mag rondlopen in het labo, want ik kan niet stilzitten. Een hele dag achter een pc, is niets voor mij.

Hoeveel uren per week werk je?

Fulltime van half 9 tot 17u00. Ik ben best tevreden met zo’n schema. In medische labo’s werken ze bijvoorbeeld in shiften, maar dat zou ik niet zo graag doen. Mijn echtgenoot werkt al in ploegen en één van ons twee met zo’n uurrooster is voldoende.

Wat vind je van je inkomen?

Ik verdien een kleine 1500 euro netto. Daarmee kom ik wel rond, maar uiteindelijk stem je je levensstandaard ook gewoon af op je inkomen. Het belangrijkste voor mij is dat ik de job graag doe: ik mag de hele dag lang ‘knutselen’ en stofjes verknippen. Geweldig toch! Bovendien werk ik er ook nog maar twee jaar.

Zou je van job veranderen om meer te verdienen?

Niet per se om meer te verdienen, maar wel om dichterbij huis te werken. Gelukkig sta ik niet in de file en ben ik binnen de 35 minuten op mijn werk, maar het is toch 70 km per dag. Dan zou ik liever wat sportiever zijn en met de fiets gaan werken.

Spaar je?

Nee, al zou ik dat af en toe wel willen. Maar wanneer er wat budget is, werken we weer wat aan het huis of gaan we op vakantie. We doen wel aan pensioensparen.

Waar geef je het liefst geld aan uit?

Het geld kruipt eigenlijk volledig in de hobby’s, zowel in de mijne als in die van de kinderen: dansen. Ik heb mezelf lang genoeg opzijgezet voor de kinderen en ben sinds enkele jaren zelf opnieuw beginnen dansen. Als ik geen hele dagen zou moeten werken, zou ik nog meer in de fitness vertoeven! Dinsdag- en donderdagavond zijn van mij, dan moet ik kunnen bewegen.

Waar wil je geen geld aan geven?

Aan dure merkkledij en duur eten. Mijn kinderen hebben veel kleding, maar alles is budgetvriendelijk.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou wel parttime blijven werken, vooral voor de sociale contacten. Verder zou ik de rest van de tijd sporten en op vakantie gaan.

(kc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

30 januari 2014
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook