Het loon van...
Vorige

1 van 764

Volgende

Het loon van een Load Control Agent op de luchthaven: 1.700 euro netto

We vroegen aan Ine Demeyer (23) uit Mechelen hoeveel zij verdient ...
Ine Demeyer Ine Demeyer (23), Mechelen
  • Beroep: Load Controle Agent bij Brussels Airlines
  • Status: ongetrouwd
  • Bruto maandloon: 2.200 euro
  • Netto maandloon: +/- 1.700 euro
  • Extra: Shiftpremies en bonussen (afhankelijk van je gewerkte dagen en uren, voor zon- en feestdagen bijvoorbeeld)

Wat doe je voor job?

Na mijn opleiding Toerisme Recreatiemanagement en een stage bij American Airlines, kon ik aan de slag bij Brussels Airlines aan de check-in balie. Dat heb ik ongeveer twee jaar gedaan en nu ben ik Load Controle Agent voor de lading van de vliegtuigen. Met de ‘bovenkant’ heb ik dus eigenlijk nog maar weinig te maken, ik zorg voor de onderkant en hoe alles moet worden geladen: bagage, cargo, post, en ook de passagiersgewichten tellen mee. Ik ‘speel’ dus met gewichten en zet alles in de computer, maar het is wel erg belangrijk voor het vliegtuig dat dit juist gebeurt. De trim (een soort ‘load sheet’) van het vliegtuig moet correct zijn, anders kan het toestel niet opstijgen. Gemiddeld zorg ik voor 13 à 14 vluchten per dag.

Doe je je job graag?

Beide jobs, de check-in en de load control, zijn moeilijk met elkaar te vergelijken. Ik mis het sociale contact dat je hebt aan de check-in balie. Nu zit ik de hele tijd voor de computer, maar er is wel meer flexibiliteit. Ik kan al eens een pauze nemen wanneer mijn werk gedaan is. Bij de check-in is er veel meer structuur.

Het voordeel van een job in de luchtvaart is ook dat je je vrije dagen flexibel kunt plannen. Wij werken eigenlijk zeven dagen en niet alleen van maandag tot vrijdag. Daarom kunnen we onze ‘off’-dagen inplannen wanneer we willen. Als je die combineert met je vakantiedagen, kun je echt een hele periode thuis zijn, wat handig is voor een reisliefhebber als ik.

Hoeveel uren per week werk je?

Er zijn vijf shiften: de eerste twee beginnen om 4u30 en 5u30 ’s morgens, de late shiften starten om 13u, 13u30 en 14u. Of je doet dus de late shift en je kunt uitslapen, of je doet de vroege en je bent in de namiddag thuis. Ik doe het liefst een combinatie van beide. In het totaal kom je wel aan een 40-tal uur per week.

Wat vind je van je inkomen?

Dat is best oké, want ik ben nog vrij jong en heb weinig anciënniteit. Al vind ik het in functie van de verantwoordelijkheid een beetje te weinig. We zijn uiteindelijk met mensenlevens bezig. Eén verkeerde lading, of één verkeerd cijfertje heeft grote gevolgen. De shiftpremies en extra bonussen maken het wel goed. Per maand is dat toch goed voor zo’n 200 euro. Voor 6 gewerkte zondagen en feestdagen krijg je ook nog eens een extra vakantiedag.

Zou je van job veranderen om meer te verdienen?

Dat hangt ervan af of die job mij dezelfde voordelen zou bieden als mijn huidige job.

Spaar je?

Sinds kort een beetje, maar het grootste deel van mijn budget gaat op aan vakanties. Ik reis echt heel graag en ook vaak aangezien ik overal kortingen krijg. Ik woon nog thuis, dus dat kan allemaal nog.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik zou blijven werken, maar misschien wel parttime. Een huis kopen, staat niet echt op mijn planning. Dan ga ik veel liever voor twee maanden naar de Caraïben.

(kc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via online@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2013
Aanbevolen jobs