Werkplek
Vorige

1 van 476

Volgende

Nieuw: vliegend kantoor

Ben je het beu om dagelijks tussen die vier muren te zitten? Voor 377 miljoen euro ben je eigenaar van het meest originele en luxueuze kantoor ter wereld: de Boeing Business Jet.
#

De bedrijfswereld heeft er nieuw speelgoed bij: het vliegend kantoor. De serie Boeing Business Jets en VIP-jets zijn speciaal ontworpen om de zakenreiziger van al de nodige comfort en privacy te voorzien. Bye Bye business seats, de VIP-jet komt eraan!

Gigantisch vliegtuig

En deze laatste heeft zijn naam niet gestolen. Het grootste en langste vliegtuig dat Boeing momenteel op de markt heeft, beschikt over een cabine van maar liefst 6,1 meter breed en een totale oppervlakte van 525 vierkante meter.

Adembenemend prijskaartje

Voor je begint te dagdromen: aan dit vliegtuig hangt wel degelijk een adembenemend prijskaartje. Zonder aankleding kost het vliegtuig 226 miljoen euro (300 miljoen dollar). Wil je dat de Boeing volledig wordt ingericht, dan kost je dit 377 miljoen euro (500 miljoen dollar).

Vergaderzaal

Midden-Oosten

Dat deze kantoren niet voor iedereen toegankelijk zijn, doet niet verwonderen. Wie dan wel eigenaar is van de vliegende kantoren, wil Boeing niet kwijt. Wél zeggen ze dat de vliegende kantoren goed verkopen. Sinds de lancering van de Boeing Business Jet en de VIP-jet in 1996, werden al 206 exemplaren verkocht. Eén derde van de verkoop was bestemd voor het Midden-Oosten.

Alternatief

Kan je bedrijf onmogelijk 377 miljoen euro neertellen? Voor slechts 60 miljoen euro (80 miljoen dollar) heb je een iets kleiner, maar minder duur vliegtuigje, de Aerion SBJ. Wel niet te lang nadenken, want als we het bedrijf dat de vliegtuigen verkoopt moeten geloven, zouden er al heel wat kapers op de kust – of beter gezegd, in de lucht- zijn.

(mw) – 925.nl 5 oktober 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook