Het loon van...
Vorige

1 van 874

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een senior digital marketing consultant: 3.900 euro bruto

Het loon van een leerkracht basisonderwijs: 2.100 euro netto

We vroegen aan Christophe Heyndrickx (39) uit Bornem hoeveel hij verdient …
Christophe Heyndrickx Christophe Heyndrickx (39), Bornem
  • Beroep: leerkracht basisonderwijs
  • Brutoloon: 3.400 euro
  • Nettoloon: 2.100 euro
  • Extra's: geen

Wat doe je voor job?

Ik sta al 17 jaar in het onderwijs. Momenteel geef ik les in het zesde leerjaar in basisschool De Linde in Bornem.

Doe je je job graag?

Uiteraard, anders hou je deze job niet zo lang vol. De afwisseling vind ik enorm fijn. Ieder jaar weer nieuwe leerlingen en dus ook nieuwe uitdagingen. Ik haal er veel voldoening uit om samen met de kinderen iets te bereiken. Minder leuk vind ik al het papierwerk dat de laatste jaren toch ontzettend sterk is toegenomen. Van zodra je eens iets anders wilt doen met je leerlingen moet dit op papier staan. Dat is belangrijk voor de doorlichting, maar maakt het allemaal wel wat veel.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben tevreden. Het kan altijd beter, maar dat zegt natuurlijk iedereen. Maar als ik mijn nettoloon vergelijk met dat van anderen, dan heb ik zeker geen reden tot klagen.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik sta 25 uur voor de klas, maar daar komt nog wekelijks twee uur toezicht bij. Dan heb ik ook nog verbeter- en voorbereidingswerk, dus uiteindelijk werk ik gewoon 38 uren per week zoals de meeste mensen. Ik verdien ook een centje bij met werk in de horeca.

Spaar je?

Ik heb mijn eigen huis, dus de afbetaling daarvan zie ik als sparen. Daarnaast verhuur ik ook een studio in Antwerpen. Ik steek het liefst mijn geld in vastgoed, omdat daar het netto rendement het beste is.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan restaurantbezoeken en voeding in het algemeen. Eten is nu eenmaal iets dat moet, maar ik zal zeker niet de duurste dingen kopen, voor mij zijn basisproducten meer dan genoeg. Ook dure kledij vind ik het geld niet waard. Ik koop voor dezelfde prijs liever 10 T-shirts in plaats van eentje van een duur merk.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Uitgaan en citytrips.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou verder investeren in vastgoed, aangezien dat toch iets is dat zijn waarde niet verliest. En eigenlijk zou ik gewoon van het leven één groot feest maken. Feesten van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Daarnaast zou ik – bij de grote jackpot – ook geld geven aan goede doelen hier in België.

(nm) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

14 april 2014
Anderen bekeken ook