Het loon van...
Vorige

1 van 781

Volgende

Het loon van een informaticus: 1.650 euro netto

We vroegen Rob Van Damme (57) uit Hoboken hoeveel hij verdient ...
Rob Van Damme
  • >Beroep: informaticus
  • Privé: gescheiden, 4 kinderen
  • Brutoloon: 2.250 euro
  • Nettoloon: 1.650 euro
  • Extra’s: RVA-bijpassing 50% tijdskrediet

Wat doe je precies in je werk?

Ik werk halftijds (50%) in het Antwerpse Universitair Ziekenhuis, waar ik gebruikers help om IT-problemen op te lossen. Er werken zo'n 2.800 mensen en er staan ongeveer 1.700 pc's. Ons supportteam telt 55 mensen. Het is een fijne job omdat je mensen kunt helpen. Ik ga ook liever even langs als er een probleem is, dan de dingen per telefoon te regelen. Zo heb je ook leuke persoonlijke contacten.

Wat vind je van je inkomen?

Ik kom er mee toe. Loon speelt voor mij geen rol, het is belangrijker wat ik kan doen. En tijd gaat voor mij nu boven geld, omdat ik voortdurend studeer. Ik leer heel uiteenlopende zaken bij via het internet, vooral via Wikipedia, en ik heb ook het boekhouden terug opgenomen, waar ik vroeger al voor geleerd heb.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan boeken en spirituele dingen. Ik ga ook veel sporten om me af te reageren. Dat zijn geen dure dingen, want ik ga fietsen, wandelen, of train gewoon op de crosstrainer thuis.

Waar kan je geen geld aan geven?

Aan luxe en al zeker niet aan een auto. Voor mij is een auto niet meer van deze tijd, zeker niet als je in deze stad woont. Verder ga ik ook niet meer op reis, maar ontspan ik me liever in mijn eigen buurt.

Wat zou je doen als je morgen de lotto wint?

De helft zou ik aan mijn ex-vrouw geven, de rest aan goede doelen. Niet aan individuele personen, maar aan instellingen die een verschil kunnen maken.

Steun je een goed doel?

Ik steun Greenpeace en Child Focus. Daarnaast doe ik ook veel vrijwilligerswerk als pro deo boekhouder. Zo leg je contacten en ook daar leer je van bij. En thuis heb ik zelf een uitleendienst voor volksspelen, voor wie dat graag nog een keer speelt.

(bvdb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook