Het loon van...
Vorige

1 van 779

Volgende

Het loon van een hulpverlener-ambulancier: +/- 2.100 euro bruto

We vroegen aan Kris De Rocker (37) uit Massemen wat zijn job inhoudt en hoeveel hij verdient ...
Kris De Rocker Kris De Rocker (37) uit Massemen
  • Beroep: Hulpverlener-ambulancier
  • Studies: IT-gerelateerd, nadien avondcursus ‘Hulpverlener-Ambulancier’
  • Privé: Samenwonend
  • Bruto maandloon: +/- 2.100 euro
  • Netto maandloon. Tussen 1.800 en 2.000 euro
  • Extralegale voordelen: Maaltijdcheques, wasvergoeding

Wat doe je als job?

Ik ben hulpverlener-ambulancier in het 112-circuit te Liedekerke.

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

Ik ben steeds tewerkgesteld geweest in de IT sector, maar het werd tijd voor een andere uitdaging. Ik had voordien al gereden als ambulancier op het secundair vervoer, en ben actief lid bij Het Vlaamse Kruis. Zo had ik plots het idee om mijn 112-badge te halen. En zo geschiedde...

Doe je je job graag?

Absoluut! Het is een job die je enkel kan volhouden als je het effectief graag doet, anders ga je er mentaal aan ten onder. Het heeft natuurlijk ook zijn mindere kantjes zoals 's nachts opstaan, lange werkuren, zware interventies ... maar dat neem je er graag bij. Vooral het uitdagende karakter van de job vind ik leuk, samen met het onvoorspelbare. Je weet immers nooit waar je terecht komt. Maar één ding is zeker: ik kijk niet elke dag op dezelfde muren.

Wat vind je van je loon?

Het is een goed loon om mee rond te komen, maar we doen er dan ook een pak uren voor.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Misschien wel, mocht het in dezelfde sector zijn. Voor mij telt immers niet alleen het geld, maar ook het totaalplaatje. Het heeft geen zin om mij 250 euro per maand meer te bieden, en mij dan aan de andere kant van het land te laten werken bijvoorbeeld.

Hoeveel uren werk je per week?

Een zeer moeilijke vraag, dat hangt echt af van week tot week. Het minimum zal toch 48 uur zijn, maar de grootste factor is de beschikbaarheid van de vrijwilligers. Als zij niet kunnen, dan nemen we die shift op ons en zo komen wij makkelijk aan 60 à 70 uur per week. Gelukkig is mijn vriendin eveneens vrijwilliger bij hetzelfde bedrijf en zien we elkaar op die manier nog veel.

Spaar je?

Ik probeer te sparen, en dat lukt de ene maand wat beter dan de andere. Van mijn loon zetten we minimum 100 euro/maand opzij.

Denk je aan je pensioen?

Zowel ik als mij vriendin doen aan pensioensparen. De grote vraag is alleen of dit nog zal bestaan als we die leeftijd bereikt hebben.

Wat is je grootste kost?

De huishuur, zonder twijfel.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Ik ben niet zo een modemens, dus kledij van een bepaald merk hoeven voor mij echt niet.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Op de momenten dat ik niet moet werken doe ik graag eens een uitstapje met mijn vriendin. Niet zelden krijg ik plots het idee om eens een stad te bezoeken en een half uur later zijn we weg. En dan zijn er nog wel enkele hobby’s die een deel van de koek opeisen...

Wat zou je doen als je de lotto won?

Er zou zeker wat gaan naar mijn ouders, schoonouders, broer en schoonbroer. Die laatste twee hebben net een huis gekocht en zo zou ik hen wat meer financiële ademruimte gunnen. Bovendien zou ik zeker ook een aantal donaties doen aan vzw's die zich bezig houden met het trainen van hulphonden en aan andere goede doelen. Ikzelf zou misschien deeltijds gaan werken, maar stoppen als ambulancier zeker niet. Een veel te mooi beroep!

(kv) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

12 oktober 2018
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook