Het loon van...
Vorige

1 van 758

Volgende

Het loon van een electric power controller: 2.000 euro netto

16 juli 2012
We vroegen Karel Danau (31) uit Lede hoeveel hij verdient ...
Karel Danau Karel Danau (31), Lede
  • Beroep: electric power controller
  • Privé: woont samen, 1 dochter
  • Brutoloon: 3.500 euro
  • Nettoloon: 2.000 euro
  • Extra’s: maaltijdcheques, openbaar vervoer, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering

Wat doe je in je werk?

We beheren het hoog- en laagspanningsnet van de metro en de tram en coördineren de technische tussenkomst. Bij problemen op het net sturen we mensen ter plaatse. Het leuke is de afwisseling, je weet nooit wat er die dag gaat gebeuren. Bovendien hebben we een afwisselend uurrooster, dat we zelf voor een groot stuk mee bepalen in overleg met de collega's. We werken hier met een jonge ploeg, en de collegialiteit is heel groot.

Hoeveel uur werk je per week?

Dat is moeilijk te zeggen, omdat we in een continu systeem zitten van ochtend, namiddag en nacht. Soms werk ik een week van zeven dagen en dan recupereren we de week daarna. We gaan uit van een 40-uursysteem, maar werken de ene week dus 56 uur en de andere heel wat minder. Een voordeel is dat we geen overuren hebben, want we lossen elkaar af.

Wat vind je van je inkomen?

Dat is meer dan behoorlijk, ik vind dat we goed betaald worden voor onze job. En we hebben werkzekerheid, in deze tijden niet onbelangrijk.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan eens goed uit eten gaan met mijn partner, of aan leuke momenten met vrienden. We gaan af en toe op café, naar voorstellingen in culturele centra of naar de film. Verder ga ik ook graag naar antiekmarkten. Ik verzamel niets specifiek, maar ben wel dol op retro en design.

Waar kan je geen geld aan geven?

Ik hecht weinig belang aan een wagen, dus daar zou ik al niet veel aan uitgeven. Ook dure gadgets zoals gsm's en de nieuwste technologieën zeggen mij niet veel.

Heb je nog een grote droom?

Ik ben juist papa geworden, en mijn grote droom is dat alles goed gaat voor mijn dochter. Ik wil haar een goede toekomst bieden en een goede papa zijn. Als je dierbaren in goede gezondheid zijn, dat is het belangrijkste.

(bvdb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Aanbevolen jobs