Het loon van...
Vorige

1 van 784

Volgende

Het loon van de directeur van muziekcentrum Het Depot: 2.500 euro netto

We vroegen aan Mike Naert (45) uit Leuven hoeveel hij verdient ...
Mike Naert Mike Naert (45), Leuven
  • Beroep: directeur muziekcentrum Het Depot in Leuven
  • Privé: wettelijk samenwonend, 3 kinderen
  • Brutoloon: 4.277 euro
  • Nettoloon: 2.500 euro
  • Extra: representatiekosten, eten en drank bij avondwerk

Wat doe je voor job?

Ik ben directeur en artistiek programmator van muziekcentrum Het Depot in Leuven. Dat houdt in dat ik - samen met mijn collega die de zakelijke leiding verzorgt - insta voor de organisatie van Het Depot, het budget, het personeel, subsidiedossiers, sponsoring en contacten met de lokale en Vlaamse overheden. We vertegenwoordigen Het Depot ook in verschillende externe organisaties.

De werking van Het Depot bestaat namelijk uit vier luiken. Eerst en vooral is er de concertwerking: wij organiseren jaarlijks minstens 170 concerten. Daarnaast doen we ook aan talentontwikkeling, momenteel begeleiden we vier zogenaamde artists in residence (Willow, Esther & Fatou, Tout va Bien en Hydrogen Sea). Verder is er ook de muziekeducatie: we organiseren instrumentlessen, softwarecursussen, workshops, … Tot slot werken we mee aan speciale projecten zoals Rockvonk, M-IDZOMER en het studentenwelkom.

Als artistiek programmator zorg ik voor de programmatie van concerten en coördineer ik de projecten rond talentonwikkeling.

Hoelang werk je al bij Het Depot?

Ik stond mee aan de wieg van Het Depot in 2003. De eerste twee jaar werkte ik deeltijds en vrijwillig. We hadden toen ook nog geen eigen zaal en organiseerden de optredens op verschillende locaties in Leuven. Sinds 2005 hebben we een eigen locatie en krijg ik een loon uitbetaald. Twee jaar later werd Het Depot mijn fulltime bezigheid.

In 2012 hebben we ons gebouw volledig vernieuwd. We huisden in een oude cinema en de mogelijkheden voor het muziekcentrum waren beperkt. Nu is het gebouw volledig op onze maat. We hebben een technisch zeer goed uitgeruste en grotere zaal, waardoor we bekendere artiesten kunnen ontvangen en hebben nu ook een foyer voor kleinere concerten (belangrijk om jong talent een podium te geven). Dankzij deze professionalisering en het continu netwerken is het aanbod aan bands die graag in Het Depot willen optreden erg vergroot.

Doe je je job graag?

Dit is de job van mijn leven! Ik ben al sinds mijn jeugdjaren bezig met muziek. Hoewel ik toen dacht dat ik later een café met een zaal eraan zou openhouden. (lacht) 

Voordat ik in Het Depot werkte, heb ik verschillende jobs gehad in de reclame- en muziekwereld. Zo deed ik het (tour)management van onder meer de broers Mosuse en The Radios, organiseerde ik concerten met StudentAid, werkte ik aan een muziekplatform voor independent labels (atrecordings.com; bestaat nu niet meer) en heb ik mee Poppunt opgericht.

Wat vind je van je inkomen?

Ik doe deze job uit passie. In de privésector zou ik veel meer kunnen verdienen, maar dat hoger inkomen kan niet op tegen hoe graag ik mijn werk doe. Het is wel hard werken, maar tegelijk is het ook een flexibele job die me bijvoorbeeld toelaat om de kinderen naar school te brengen en op te halen.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik denk dat ik wekelijks gemakkelijk 100 uur met Het Depot bezig ben. Ik ben op meer dan twee derde van de concertavonden aanwezig. Ik ontvang dan de artiesten en kook voor hen. Daarna hou ik me bezig met netwerken.

’s Ochtends en ’s avonds verwerk ik mijn e-mails. In drukke maanden krijg ik tussen de 300 en 400 mails per dag.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Neen, Het Depot is mijn kind. Er moet al veel gebeuren opdat ik er weg zou gaan, en een andere job zou er sowieso een in de muziekwereld moeten zijn.

Spaar je?

Neen. Wij hebben bijna vijf jaar geleden een huis gekocht.

Wat is je grootste kost?

De hypothecaire lening.

Let je meer op je centen door de crisis?

Neen, want voor ons is er niet veel veranderd. Maar wij letten altijd al op wat we uitgeven.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan eten en gaan eten! Wij gaan naar een goede vishandelaar, een goede slager, … En vier à vijf keer per jaar gaan we echt goed uit eten.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou blijven doen wat ik doe, maar ik zou sponsor worden van mijn favoriete voetbalclub Oud-Heverlee Leuven. En ik zou ook mijn huis grondig verbouwen.

(mr) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

2 februari 2016
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook