Het loon van...
Vorige

1 van 784

Volgende

Het loon van een muziekleraar: 1.800 euro netto

We vroegen Koen Geudens (29) uit Antwerpen hoeveel hij verdient ...
Koen Geudens Koen Geudens (29), Antwerpen
  • Beroep: muziekleraar in loondienst en jazzpianist in bijberoep
  • Privé: gehuwd
  • Brutoloon: 2.930 euro
  • Nettoloon: 1.800 euro + variabel inkomen als muzikant
  • Extra: pensioensparen en verzekering geneeskundige zorgen

Wat doe je voor job?

Ik geef 19 uur muziekles in twee scholen in Turnhout: 9 uur pianoles in de richting podiumkunsten van de kunsthumaniora Heilig Graf en 10 uur pianoles, begeleiding en algemene muziekcultuur in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Samen is dat net geen fulltime, daarnaast ben ik uitvoerend muzikant (jazzpianist) in bijberoep. Ik speel piano en toetsen in verschillende groepen, waaronder King of the Fugazi’s en het jazzkwintet Rubyland.

Doe je je job graag?

Ja! Ik zie mezelf als muzikant, maar muziekles geven biedt me naast een basisinkomen ook veel voldoening. Het is een geweldig gevoel om een passie te kunnen doorgeven aan jongeren en volwassenen. In de pianolessen probeer ik ook een levenshouding en een open visie mee te geven, en hecht ik veel belang aan het leren jezelf zijn als pianist. Dat is namelijk de basis van waaruit je kan improviseren.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben heel tevreden met mijn inkomen. Ik geef 3 dagen les per week. De andere dagen ben ik als muzikant bezig. Mijn inkomen als muzikant varieert per maand, dus dat heb ik er nu niet bij vermeld.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Dat hangt ervan af. Misschien wel als ik dichter bij huis kan lesgeven of 19 uur in één school. Maar het moet altijd combineerbaar blijven met mijn bijberoep.

Spaar je?

Ja, ik doe maandelijks aan pensioensparen en probeer ook nog iets extra opzij te zetten.

Let je meer op je centen door de crisis?

Nee. Drie jaar geleden ben ik wel beginnen merken dat we als muzikanten minder gevraagd werden voor feesten of recepties, maar via mijn job als muziekleraar heb ik redelijk wat jobzekerheid.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan gadgets zoals een iPhone of een smartphone. Ik wil gewoon kunnen bellen met een gsm.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan cd’s, lp’s, boeken (over muziek en over de twee wereldoorlogen) en aan alles wat met musiceren te maken heeft: een piano, software om muziek te maken ...

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik zou een vrijstaand huis kopen zodat ik naar hartenlust muziek kan maken zonder andere mensen te storen. In het huis komt een repetitieruimte en een studio. Ik zou ook een grote wagen kopen waar ik al mijn muziekmateriaal in kwijt kan. En ik zou een schenking doen aan een goed doel.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

7 januari 2013
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook