Collega's Vorige

1 van 458

Volgende

Het geheim achter een succesteam

Onderzoek van het Nederlandse adviesbureau PRiMAN toont aan dat het succes van teams kan worden voorspeld op basis van vier persoonlijke eigenschappen of talenten.

13 december 2013

Delen

teampuzzel

Deze eigenschappen zijn:

  1. Doelgerichtheid = de mate waarin de persoon behoefte heeft zich te richten op gestelde doelen en resultaten.
     
  2. Ontzag = de mate waarin de persoon behoefte heeft tegen anderen en hun prestaties op te kijken, te bewonderen en te respecteren.
     
  3. Dominantie = de mate waarin de persoon behoefte heeft krachtig en dominant op te treden en te handelen.
     
  4. Energie & Actie = de mate waarin de persoon actie behoeft en beschikt over energie om zaken te ondernemen en doelen te bereiken.

'Spectaculaire resultaten'

Teams behalen betere resultaten wanneer leden op vlak van deze eigenschappen dicht bij elkaar aanleunen. "Het is een echt big data onderzoek geweest waarbij ik puur op grond van de beschikbare data 35 teams heb geanalyseerd. 19 daarvan hadden naar het oordeel van de opdrachtgever een productieve samenwerking en 16 een minder productieve", aldus onderzoeker en beroepsmilitair Manuel Dekker.

Jan Prins, directeur van PRiMAN: "De resultaten zijn best spectaculair. Feitelijk kunnen we stellen dat het toekomstige succes van samenwerking in teams prima valt te voorspellen. Deze conclusies toepassen kan veel impact hebben in de dagelijkse praktijk. Aan de andere kant is dit onderzoek nog maar een eerste stapje in de richting van data gebaseerde besluitvorming in people management.”

(nm) – Bron: Priman.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?