Ontslag nemen Vorige

1 van 68

Volgende

Heb ik nog recht op loonsverhoging na ontslag?

Ik heb ontslag genomen, maar zit nog wel in mijn opzegperiode. Normaal zou mijn loon ook verhoogd worden, door een goede evaluatie vorig jaar. Heb ik nog recht op zo’n verhoging?

8 augustus 2019

Delen

Loonsverhoging na ontslag?

Bij ontslag door opzegging eindigt de arbeidsovereenkomst bij het verstrijken van de opzeggingstermijn. Tijdens de opzeggingstermijn blijft de overeenkomst bestaan. Hierdoor blijven ook de rechten en verplichtingen van beide partijen onverkort van kracht tijdens de volledige duur van de termijn. Jij moet dus de overeengekomen functie met bijhorende taken en verantwoordelijkheden verder uitoefenen. Je werkgever moet het overeengekomen loon betalen.

Jouw ontslagname verandert dus in principe niets aan de overeengekomen verhoging van je loon. Dit is alleen het geval, mocht je werkgever de loonsverhoging afhankelijk hebben gesteld van de ontbindende voorwaarde dat jij vóór de ingangsdatum van de verhoging geen ontslag neemt.

Maar de rechters zijn meestal niet geneigd om de geldigheid te aanvaarden van ontbindende voorwaarden die verband houden met een ontslag. Sommigen zien hierin een onwettige inkorting van de rechten van de werknemer. Je beschikt dus over goede papieren om nog bijkomend loon te eisen.

(Met dank aan Stijn Demeestere, advocaat bij Lydian).   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?