Faroek Ozgünes gaf thuis zijn zuurverdiende centjes braaf af

26 december 2011
Telefacts-gezicht Faroek Ozgünes kent elke soort fruit bij naam en kiest zonder probleem de beste en goedkoopste producten uit de supermarkt. Met dank aan zijn vakantiejobs van destijds...
Faroek Ozgünes
Faroek Ozgünes: "Ik gaf mijn zuurverdiende centjes braaf af. Dat was mijn bijdrage aan de familie, ik vond dat heel normaal. Het heeft me ook de waarde van geld leren kennen."

Wat was de leukste vakantiejob?

Bij de GB. Ik zat aan de kassa. Een heel verantwoordelijke baan, want op het einde van de dag moet je kassa wél kloppen. Ik heb er nooit naast gezeten. Door die job heb ik een heel ander inzicht gekregen in de werking van warenhuizen. Ik weet sindsdien hoe ik het beste en goedkoopste product moet kiezen. En vooral: je moet altijd je kassaticket checken, vergissen is menselijk ...

Wat was de ergste en/of zwaarste studentenjob?

Ik heb in Sint-Truiden - waar ik woonde - verschillende jaren als jobstudent in de fruitsector gewerkt. Fruit plukken op plantages of jonge fruitboompjes oculeren. Het was altijd vroeg opstaan, maar je zat wel de hele dag buiten. Als ik nu appels, peren of kersen zie liggen in de winkel, hoef ik geen twee keer na te denken om te weten over welke soort het gaat. Ik heb ook in een fruitverwerkend bedrijf gewerkt. Daar heb ik vooral onthouden dat dezelfde oogst uiteindelijk de fabriek verlaat in verschillende bokalen met verschillende etiketten.

Hoeveel werd je toen betaald?

Dat was toen netto iets van een 27.000 frank, een kleine 700 euro. Niet waanzinnig veel, maar wel een mooie versterking van het gezinsbudget. Want ik gaf mijn zuurverdiende centjes braaf af. Dat was mijn bijdrage aan de familie en ik vond dat heel normaal. Het heeft me ook de waarde van geld leren kennen.

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17303 andere jobs