Spontaan een stap terugzetten in je carrière: 5 stappen
Ben je niet helemaal gelukkig in je job? Bijvoorbeeld door de slechte work-life balans. Heb je dan al eens overwogen om te solliciteren voor een lagere functie?
Dat is de boodschap van een studie van Peter Cappelli, professor management aan de Wharton School van de University of Pennsylvania. Zijn onderzoek wees uit dat amper een derde van de Amerikaanse bedrijven controleert of hun wervingsproces inderdaad goede medewerkers oplevert.
“De meeste ondernemingen beweren dat het meten van de prestaties van hun medewerkers te moeilijk is”, aldus Cappelli in The Economist. “Als je weet dat in een organisatie niets hoger is qua kosten dan de personeelskosten, dan is dat opmerkelijk.”
Een tweede probleem is volgens Cappelli de te grote focus op extern talent. Intern talent of interne mobiliteit wordt volgens hem te vaak genegeerd. Hierdoor moet vooral gezocht worden naar mensen met enkele jaren ervaring en die zijn niet zo gemakkelijk te vinden.
“Bovendien veroorzaakt het negeren van intern talent een groter verloop. Medewerkers die carrière willen maken, merken ook wel snel dat ze daarvoor beter extern uitkijken.”
Ten slotte is er volgens Cappelli nog een derde kwestie: de te grote focus op ‘cultuurfit’ als belangrijkste rekruteringscriterium. Zo definiëren organisaties zelden wat hun cultuur is en wat die zogenaamde fit met die cultuur dan wel wil zeggen.
(wv) - Bron: MARK Magazine
Ben je niet helemaal gelukkig in je job? Bijvoorbeeld door de slechte work-life balans. Heb je dan al eens overwogen om te solliciteren voor een lagere functie?
De belangrijkste competenties die AZ Monica zoekt bij zorgprofielen? Kwaliteitsvolle zorg bieden, een hart voor de patiënt, plezier hebben in de job...
Voor steeds meer bedrijven maakt interne mobiliteit onderdeel uit van de HR-strategie. Dit zorgt voor een win-winsituatie. Lees zelf maar ...
Een Syrische collega-dokter, een Salvadoraanse salesmanager? In New York of Londen niks bijzonders, bij ons nog wel. Voor een betere bedrijfscultuur kijken grote bedrijven naar hoe jonge starters hun rekrutering aanpakken.
De kerncentrale van Doel is een werkomgeving waar strikte veiligheidsvoorschriften centraal staan. Parham speelt daarbij een belangrijke rol.
Veel toekomstige werkgevers screenen het social mediaprofiel van hun sollicitant. Maar de vraag is: mag dat zomaar?
De job van douanedeclarant blijkt moeilijk in te vullen. Hoe komt dat precies?
Ook in de retailsector woedt de ‘war for talent’. Maar merken en retailers die het slim aanpakken, zullen medewerkers aan zich kunnen binden.
Wanneer alle teamleden aan hetzelfde zeel trekken, kan er heel wat bereikt worden. Toch bestaat er op het werk vaak interne concurrentie. Goed of niet?