Vorige

1 van 105

Volgende
Volgend artikel:

De keukengeheimen van de online jobbeurs: 5 tips voor succes

De valkuilen van online solliciteren

12 augustus 2019
Hoewel veel werkgevers nog altijd de klassieke sollicitatiebrief en cv in een omslag met postzegel verkiezen, rukt online solliciteren steeds verderop. Solliciteren via e-mail is snel gebeurd: je hoeft geen postzegels in huis te hebben of naar de dichtstbijzijnde brievenbus te hollen. Maar wat zijn de valkuilen van elektronisch solliciteren?
  • De kwaliteit van onlinesollicitaties is soms bedroevend laag. Wie e-mailt, gaat blijkbaar vaak slordig te werk. Veel mails zijn onoverzichtelijk en onnauwkeurig. Let er dus op dat je dezelfde ernst in acht neem als je met een papieren sollicitatiebrief zou doen.
  • Vermijd te populair en informeel taalgebruik. Hoewel dat eigen is aan internet en e-mail, beknot dat je kansen in het sollicitatieproces.
  • Door de snelheid van internet reageren veel kandidaten op functies waarvoor ze niet in aanmerking komen. Volgens onderzoek is dat een grote ergernis bij rekruteerders. Doe het dus niet.
  • Vermijd een gek e-mailadres zoals zottemuts@hotmail.com of konijntje69@gmail.com. Je zal er hoogstens een lachbui mee ontlokken, maar dat helpt je niet vooruit. Creëer dus best een apart e-mailadres voor sollicitaties.
  • Zet je cv online via Mijn Jobat en ontvang jobs op maat in je mailbox. Laat potentiële werkgevers op die manier naar jou toekomen.
  • Verstuur geen sollicitatiebrieven via je professionele e-mailadres. Dat doet altijd wenkbrauwen fronsen, en wat doe je als rekruteerders je e-mail via dat adres beantwoorden? Misschien komt het antwoord wel bij je chef of collega terecht. Gebruik altijd het e-mailadres waarop je ook antwoord wilt krijgen.
  • Hoe stel je je e-mail op? Je motivatiebrief zet je best in de body van de e-mail. Stuur je cv mee als attachment. Vermeld als onderwerp van je mail de job waarvoor je solliciteert en eventueel het referentienummer.

VIDEO: Waar moet je op letten?

 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16937 andere jobs