Vorige

1 van 146

Volgende
Volgend artikel:

De 7 grootste flaters in cv's en motivatiebrieven

De schoonheidsbonus: 36%

13 december 2017
Aantrekkelijke sollicitanten zouden maar liefst 36 procent meer kans maken op een telefoontje van potentiële werkgevers dan minder aantrekkelijke kandidaten.

Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Duitse Institute for the Study of Labor in Bonn en de Argentijnse Universidad de San Andrés.

Meestal zijn dergelijke studies gebaseerd op subjectieve evaluaties van aantrekkelijkheid. Om niet in die valkuil te trappen, zorgden de onderzoekers ervoor enkel objectieve criteria te gebruiken. Van verschillende twintigers maakten ze telkens twee foto’s: één met ‘ideale’ proporties en één waarbij de verhoudingen minder ideaal waren.

Ideale foto

2.500 bedrijven kregen vervolgens een van de - overigens vrijwel identieke - cv’s in de bus. Van de aantrekkelijke kandidaten mocht 10,3 procent een telefoontje van het bedrijf in kwestie verwachten. De kandidaten die niet over de ideale verhoudingen beschikten, werden in slechts 7,6 procent van de gevallen opgebeld.

De aantrekkelijke kandidaten - zij die een cv hadden verstuurd met een ‘ideale’ foto - werden doorgaans ook sneller teruggebeld. Moraal van het verhaal: stuur je een foto mee met je cv, zorg dan dat je er goed opstaat.

Attractive vs. unattractive

Lees de volledige onderzoekspaper 

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15194 andere jobs