Het loon van een ambtenaar: 1.500 euro netto (deeltijds)
We vroegen Nancy Teugels (38) uit Charleroi hoeveel zij verdient ...
Ook als werkgever is de overheid in België een ingewikkeld kluwen. Enerzijds heb je het federale niveau, waar ongeveer 90.000 ambtenaren aan het werk zijn. In 2000 ging er het Copernicusplan van start, een hervormingsplan voor de federale overheidsdiensten die de dienstverlening moet verbeteren.
Anderzijds is er de Vlaamse overheid, die 40.000 mensen in dienst heeft. Onder dat Vlaamse luik vallen trouwens ook organisaties zoals De Lijn en Kind & Gezin. Daarnaast zijn er nog de administraties van de provincies en gemeenten, het OCMW bijvoorbeeld, alsook speciale korpsen zoals het leger.
De overheid deelt haar personeel op in verschillende functieniveaus naar het diploma. Dat bepaalt ook sterk hoeveel je verdient als ambtenaar.
We vroegen Nancy Teugels (38) uit Charleroi hoeveel zij verdient ...
Wie als contractueel aan de slag gaat bij de Vlaamse overheid krijgt een aantal voordelen die statutaire ambtenaren niet genieten. Maar er is hoop: zowel de regering als de vakbonden en de topambtenaren willen de komende legislatuur sleutelen aan de arbeidsvoorwaarden van contractuelen. In afwachting: de belangrijkste verschillen op een rijtje.
In Duitsland heeft een gepensioneerde ambtenaar in een mail aan zijn 500 collega's laten weten dat hij de afgelopen 14 jaar helemaal niets heeft uitgevoerd.
Vorige week werd de jongste leidende ambtenaar van de Vlaamse overheid 36.
Met de terug-naar-schooldagen, komt ook de kind-op-tijd-op-school-krijgenroutine zich weer opdringen. Met deze tips doe je dat met minder kleerscheuren...
Voor bedienden moet het loon minstens om de maand worden uitbetaald. Voor arbeiders daarentegen geldt dat het loon tweemaal per maand moet worden uitbetaald, met een tussenpauze van maximum 16 kalenderdagen.
Het beroep van privédectective doet dromen, maar is toch grotendeels miskend. Wat houdt deze ietwat speciale job nu precies in? En hoe word je privédetective?
Uit een grootschalig onderzoek, de Global Talent Mobility Survey, blijkt dat van alle steden ter wereld Londen de populairste stad is om te werken.
Werknemers zijn van plan om meer dan twee dagen lang tijdens het werk online te shoppen voor hun eindejaarscadeautjes.