Bazen
Vorige

1 van 392

Volgende

De 10 meest sexy ceo's van het moment

Welke ceo’s beschikken naast ambitie en brains ook over de looks? De Amerikaanse zakenwebsite Businessinsider.com maakte een overzicht van de meest sexy ceo’s, rekening houdend met hun macht, modegevoel, presentatie, altruïsme én ambitie.
Alexa Von Tobel (LearnVest)
Alexa Von Tobel (LearnVest)

1. Sophia Amoruso (Nasty Gal)

Sophia Amoruso

In 2006 startte Sophia Amoruso (29) met Nasty Gal, een eBay-winkel gespecialiseerd in hippe vintagekledij voor vrouwen. Haar eigen site volgde een tijdje later en meer dan 550.000 internationale klanten plaatsten al een bestelling op de succesvolle website. Opmerkelijk, Sophia Amoruso heeft geen enkel verleden in de modesector.

2. Elon Musk (Tesla/SpaceX)

Elon Musk

Elon Musk (42) werd onlangs door Fortune Magazine uitgeroepen tot zakenman van het jaar 2013. De Tesla-topman haalde de krantenkoppen dit jaar met twee grote aankondigingen: eerst kondigde hij plannen aan om een onbemande auto te bouwen, en vervolgens stelde hij de 'Hyperloop' voor, een revolutionair idee van reizen per capsule in een luchtdrukbuis. Daarmee zou men van Los Angeles naar San Francisco kunnen reizen in ruim een half uur.

3. Hayley Barna & Katia Beauchamp (Birchbox)

Hayley Barna & Katia Beauchamp

Barna en Beauchamp zijn de bedenkers van Birchbox, een succesvolle website waar klanten zich kunnen abonneren om maandelijks proefmonsters van beautyproducten te ontvangen. Dankzij hun succes en grote groei lanceerden ze vorig jaar Birchbox Man.

4. Jeremy Stoppelman (Yelp)

Jeremy Stoppelman

De 35-jarige Jeremy Stoppelman richtte in 2004 de recensiewebsite Yelp op met de hulp van Russel Simmons, zijn voormalige collega bij PayPal. Van kinds af aan was Jeremy Stoppelman geïnteresseerd in technologie en ondernemen. Op zijn 14de investeerde hij al in aandelen met het geld dat hij verdiende met allerlei klusjes.

5. Alexa Von Tobel (LearnVest)

Alexa Von Tobel

Alexa Von Tobel (29) kwam in 2006 met het idee voor 'LearnVest', een onafhankelijke website voor financiële dienstverlening. Als 'Harvard Business School'-studente besefte ze dat zij en vele anderen nooit een opleiding of advies hadden gekregen om hun persoonlijke financiën te kunnen beheren. Ze richtte 'LearnVest' op, dat ze steevast 'Weight Watchers for money' noemt en waarmee mensen op een gemakkelijke manier dankzij een onlinegids hun financiën in orde kunnen brengen.

6. Andy Dunn (Bonobos)

Andy Dunn

Sinds 2007 staat de 34-jarige Andy Dunn aan het hoofd van Bonobos Inc, een online kledingwinkel die herenkledij verkoopt. In 2012 werd het business model van Bonobos uitgebreid met de lancering van hun 'e-commerce'-winkels genaamd 'Guideshops', waar mannen op afspraak kledij kunnen komen passen, en hun partnership met Nordstrom.

7. Ralph Gilles (SRT Motorsports)

Ralph Gilles

De 43-jarige Ralph Gilles is momenteel de voorzitter en ceo van Chrysler's Street & Racing Technology (SRT) en Senior Vice President of Design bij Chrysler Group LLC. Op achtjarige leeftijd maakte de jonge Ralph al schetsen voor auto's. Zijn passie voor mooie voertuigen is in de loop der jaren alleen maar versterkt.

8. Jennifer Hyman (Rent the Runway)

Jennifer Hyman

In 2009 kwam Jennifer Hyman met haar 'Rent the Runway'-website op de proppen. Op deze modewebsite krijgen vrouwen de kans om couture jurken te dragen die ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Voor een fractie van de verkoopprijs kunnen vrouwen immers de jurken voor een tijdje lenen.

9. Ben Rattray (Change.org)

Ben Rattray

De 33-jarige Ben Rattray is de oprichter en ceo van de petitiewebsite Change.org, die in 2007 online ging. Change.org begon als een sociaal netwerk voor activisme, transformeerde daarna tot een blogplatform en eindigde in 2011 ten slotte als petitieplatform. Het doel van Ben Rattray met zijn website? "De machtsbalans veranderen tussen individuen en grote organisaties." Iedere maand worden op de website meer dan 10.000 petities opgestart.

10. Tory Burch (Tory Burch)

Tory Burch

In februari 2004 lanceerde Tory Burch haar eigen gelijknamige, ondertussen zeer succesvolle modelabel. Een paar jaar later startte de 47-jarige Amerikaanse met de 'Tory Burch Foundation', een liefdadigheidsonderneming die de economische empowerment van vrouwen en gezinnen ondersteunt.

Bron: Businessinsider.com 

17 december 2013
Aanbevolen jobs