CEO onthult loon van al zijn werknemers

11 oktober 2012
Dane Atkinson, de CEO van het Amerikaanse bedrijf SumAll, is een enthousiaste voorstander van een transparante werkplek. Om die reden krijgt elke werknemer in zijn bedrijf toegang tot de loongegevens van zijn of haar collega’s.
Dane Atkinson SumAll

SumAll, een Amerikaans bedrijf dat tools voor kleine ondernemingen samenstelt, heeft een aantal verregaande stappen ondernomen om de eigen werkplek transparanter te maken. Zo kunnen nieuwe werknemers er direct het loon van hun collega’s raadplegen en is de volledige kapitale structuur van het bedrijf volgens Atkinson voor medewerkers openbaar.

“Niet altijd even makkelijk”

De CEO doet hiermee een poging om bepaalde misverstanden die ontstaan binnen een traditionele structuur te voorkomen. Toch is deze transparante methode volgens hem niet altijd even makkelijk. Atkinson geeft toe dat er meer werk inkruipt dan hij aanvankelijk had gedacht. Verschillen in loon moeten nu eenmaal worden uitgelegd en niet iedereen legt zich hier zomaar bij neer.

Nadien eisen werknemers echter steeds minder informatie, zo blijkt, omdat er een houding van vertrouwen en minder spanningen heersen in de organisatie. Zo kunnen medewerkers veel makkelijker met elkaar samenwerken. “We willen gewoon een tegenhanger zijn van de huidige bedrijfsculturen. We willen dat mensen begrijpen dat er ook andere manieren zijn om succesvolle organisaties op te bouwen”, aldus Atkinson.

(nm) – Bron: Businessinsider.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook