Kledij
Vorige

1 van 81

Volgende

De 10 grootste make-upblunders op het werk

'Dress for success' is een Engelse uitdrukking die sommige dames jammer genoeg niet meteen toepassen wanneer het over hun make-up gaat. Daarom zet beauty-experte en radio- en tv-persoonlijkheid Victoria Snee uit Dallas de 10 grootste beautyblunders van Amerikaanse vrouwen op de werkvloer op een rijtje, zodat niemand ter wereld er nog tegen zou zondigen...
#

1. Te veel parfum

Zit jij graag de hele dag met je neus op een te zwaar geparfumeerde collega? Neem daarom zelf ook geen risico met jouw geurtje en pas de 'psssjt-en-wandel'-techniek toe. Concreet: verstuif 2 doses van je favoriete parfum in de lucht en loop doorheen de welriekende wolk (liefst vóór je je kleren en juwelen hebt aangetrokken) voor een niet overdreven, maar lekker geurtje van kop tot teen.

2. Extreem lange nagels

Valse nagels zijn 'in', maar de waarheid is dat exemplaren van meer dan een halve cm lang niet professioneel overkomen. Zeker niet in één of andere fluotint. Hou het daarom verzorgd en relatief kort, eventueel met een laagje lak in een meer neutraal kleurtje.

3. Make-up aanbrengen aan je bureau

Hoeft het gezegd dat je neus poederen terwijl je eigenlijk hoort te werken ook niet echt professioneel overkomt? Zorg er daarom voor dat je jouw make-up 's ochtends zo aanbrengt dat hij de hele dag blijft zitten. Een primer, een basislaagje dat je aanbrengt na je vochtinbrengende crème, kan wonderen doen en is gewoon verkrijgbaar in de parfumerie en drogisterij.

4. Niet voldoende make-up dragen

Of anders geformuleerd: waarom zou je geen gebruik maken van een knappe uitvinding zoals make-uppoeder om de wallen onder je ogen te camoufleren? Zo kan je baas niet eens vermoeden dat je gisterennacht net iets te lang de bloemetjes hebt buitengezet...

5. Klonterende mascara

Klonters mascara rond je ogen verpesten je volledige make-up. Vermijd daarom een 'pompende' beweging om het product uit de flacon te halen en overdrijf niet bij het aanbrengen. Eén zigzaggende beweging met het mascaraborsteltje van de aanzet van je wimpers tot aan de topjes volstaat voor een dag op kantoor.

6. Glinsterende oogschaduw

Spaar de glitters (en de glamour) voor waar ze thuishoren: zoals op het eerstvolgende (bedrijfs)feestje.

7. Overdreven eyeliner

Natuurlijk kan een lijntje oogpotlood of eyeliner geen kwaad. Maar hou het subtiel op het werk, je wil immers niet de bijnaam 'de Amy Winehouse van onze afdeling' krijgen.

8. Te felle lippen

Opnieuw: te veel is trop en trop is te veel. Hou het daarom liever bij een subtiele tint lipstick, zoals zachtroze of licht rood. Hou trouwens ook in het achterhoofd dat een randje lippotlood dat donkerder is dan je lippenstift altijd én overal 'not done' is.

9. Een overdaad aan bronzer

Niks zo fake als de combinatie oranje gelaat versus een wit lichaam. Beperk je daarom tot wat bruinend poeder, en onthou vooral dat overdaad schaadt.

10. Lipstick op je tanden

Eén van de vaakst voorkomende beautyblunders en nochtans heel makkelijk te voorkomen door volgende keer voorzichtig een tissue tussen je lippen te drukken om de overtollige lippenstift op te vangen. En klaar!

(jn) - Bron: jobs.aol.com
Foto: flickr.com     &nbsp

14 november 2011
Aanbevolen jobs