Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 1075

Volgende
Volgend artikel:

Bijna 4 op de 10 wil weg uit huidige job

De 10 grootste ergernissen op het werk

Afspraken die niet worden nagekomen, collega's die hun fouten niet kunnen toegeven, roddelen … Het zijn maar enkele van de vele ergernissen die heersen op de werkvloer. Werkplekaanbieder Regus vroeg aan 250 Belgische kantoorwerkers wat hen het meest stoort en kwam tot onderstaande top tien.
#

1. Deadlines en afspraken niet respecteren

De ondervraagden vinden stiptheid en betrouwbaarheid op vlak van deadlines en afspraken erg belangrijke eigenschappen van collega's. Wanneer afspraken niet worden nageleefd, vindt meer dan de helft (57,5 procent) dit irritant.

2. Fouten niet toegeven of verantwoordelijkheid niet opnemen

Vergissen is menselijk, maar wie zijn fouten niet toegeeft kan rekenen op veel ergernis bij zijn collega’s. Iets meer dan de helft (52,1 procent) van de respondenten noemt dit een belangrijke bron van frustratie.

3. Roddelen

Even kletsen tijdens de pauze of aan het kopieerapparaat kan leuk zijn, maar weinig mensen kunnen het verdragen dat je van die gelegenheid gebruik maakt om te roddelen. 29,2 procent van de ondervraagden stoort zich aan geroddel en kwaadsprekerij.

4. Luiheid

Ook luie collega's worden niet geapprecieerd op de werkvloer. Zo'n 27,1 procent geeft aan zich te ergeren aan collega's die de kantjes eraf lopen tijdens de werkdag.

5. Luide gesprekken voeren

Niemand zal het je kwalijk nemen dat je even naar huis belt om te vragen hoe het met je wederhelft gesteld is. Luidkeels bellen met vrienden over je plannen voor het weekend kan echter op minder begrip rekenen, 26,8 procent stoort zich aan luidruchtige telefoongesprekken.

6. Altijd mailen

In plaats van gewoon iets rechtstreeks te vragen, kiezen veel werknemers ervoor om een mailtje te sturen. Dat kan echter niet op veel begrip rekenen. Bijna een op de vier respondenten (24,7 procent) ergert zich weleens aan collega's die dichtbij zitten maar toch hun vraag via e-mail stellen.

7. Lange gesprekken over privézaken

Zo'n een op de vijf respondenten (21,3 procent) stoort zich aan collega's die lange gesprekken voeren over zaken die niets met het werk te maken hebben.

8. Onaangename geurtjes

Een overdaad aan aftershave of parfum kan tot grote ergernis leiden bij collega’s (16 procent). Ook een slechte lichaamshygiëne zorgt voor hinderlijke geurtjes en wordt niet geapprecieerd.

9. Te laat komen

12,4 procent vindt het storend wanneer collega's te laat op het werk aankomen, ongeacht file, treinvertraging of een ander goed excuus.

10. Roken of alcohol drinken

Alcohol kan relaties onder druk zetten op de werkvloer, ook al is het op kantoor doorgaans verboden. En wat te denken van een collega die ‘s ochtends binnenkomt met een kater? 10 procent vindt roken of alcohol op de werkvloer dan ook ronduit storend.

(nm) 

14 januari 2014
Anderen bekeken ook