Sociale media
Vorige

1 van 184

Volgende

Blink uit dankzij het internet

4 augustus 2009
Een slecht gekozen foto van jezelf online plaatsen kan je carrière danig schaden. Maar goed gebruikt, kan het internet van jou net zo goed een uitblinker in je vak maken.
Uitblinken via het internet doe je zo...

 1. Sociale netwerken zijn meer dan sociaal
  Twitter, blogs en LinkedIn zijn maar enkele van de netwerken die gerespecteerde bedrijven gebruiken om te communiceren. Via sociale netwerken verzamel je zeer snel heel wat relevante informatie. Belangrijk om bij te blijven in je vakgebied!
 2. Toon dat je lef hebt
  Internet is er voor iedereen. Dankzij die toegankelijkheid kan je vrij eenvoudig deelnemen aan allerlei online discussies. Ga in debat met de leiders van je vakgebeid. Toon dat je lef hebt en bewijs dat je iets te vertellen hebt.
 3. Geef het goede voorbeeld
  Start je eigen online discussies. Word de expert naar wie anderen luisteren. Begin je eigen blog, twitter, doe iets om te bewijzen dat je weet waar je het over hebt en dat je je vakgebied door en door kent. De meeste mensen denken dat ze hier niet genoeg ervaring voor hebben, maar iedereen moet ergens beginnen.
 4. Wat denken mijn ouders ervan?
  Twijfel je over het al dan niet plaatsen van bepaalde informatie of een foto? Doe het dan niet. Ook de vraag ‘wat zouden mijn ouders hiervan vinden?’ is een goede leidraad. Zelfs sites die alleen toegankelijk zijn met een wachtwoord worden gekraakt. Niets is 100 procent veilig op het internet en niets verdwijnt voorgoed. Denk daaraan voor je iets post.
    

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs