Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 566

Volgende

Bewaking of politie: agenten nog volop gezocht

19 februari 2021
Politievrouw naast politiewagens
Veiligheid zit in de lift, en dit zowel als job als in verschillende sectoren. We lijsten met Jobat de meest gevraagde functies op in het domein van bewaking en veiligheid. De bewakingsagent voert de lijst aan, samen met een job bij de politie.

We geven hier een klein overzicht van de via Jobat gepubliceerde jobs in de functiecategorie ‘bewaking en veiligheid’ over de laatste twaalf maanden. Een categorie waarvan de jobmarkt het de laatste jaren overigens behoorlijk goed doet.

In de lijst van meest gevraagde jobs in deze categorie, die overigens louter indicatief is, duiken diverse profielen op. Toch vallen meteen twee profielen op: bewakingsagent enerzijds en jobs bij de politie anderzijds. Deze twee zijn goed voor iets meer dan de helft van alle jobaanbiedingen in bewaking en veiligheid het voorbije jaar op Jobat.

Lees ook: De 5 basics van de bewakingsagent

Statuut

Weet overigens ook dat er (officieel) een verschil is tussen bewakingsagenten enerzijds en veiligheids- of beveiligingsagenten anderzijds. Deze laatste categorie valt onder een ander statuut met andere bevoegdheden, denk bijvoorbeeld aan beveiligingsagenten in treinstations.

Je vindt in deze categorie alle soorten van jobs: van conciërge over brandweer en parkeerwachter tot cipier. Of hoe bewaking en veiligheid op diverse manieren kan worden ingevuld.

Meest gevraagde jobs in bewaking en veiligheid

Bewakingsagent 26%
Politie 26%
Brand- en veiligheidswacht 22%
Parkeerwachter 11%
Conciërge 10%
Brandweer 3%
Andere 2%
Go for happy! Bekijk alle actuele vacatures in bewaking & veiligheid

(William Visterin) - Bron: Jobat 2020-2021

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook