Gezondheid Vorige

1 van 610

Volgende

Advocaten en accountants meest onhygiënisch

Het merendeel van de Ierse kantoren blijkt bijzonder onhygiënisch. Advocaten en accountants zouden de meest onhygiënische werknemers zijn.

24 oktober 2011

Delen

Het merendeel van de Ierse kantoren blijkt bijzonder onhygiënisch. Advocaten en accountants zouden de meest onhygiënische werknemers zijn.

Viking, een leverancier van kantoorartikelen, onderzocht honderden kantoren in Ierland op hygiëne. Op bijna tweederde van de toetsenborden werden bacteriën gevonden, zo schrijft de Ierse krant Independent.

Op sommige toetsenborden troffen de onderzoekers zelfs schimmel aan. Ook telefoons en bureaus zouden vol ziektekiemen zitten.

Beschimmeld voedsel

Vooral technische medewerkers, advocaten en accountants zouden hun dagen slijten op een bijzonder onhygiënische werkplek. Maatschappelijk werkers zouden dan weer het meeste schimmelende voedsel op hun bureau hebben staan.

Zowat de helft van de kantoormedewerkers is zich niet bewust van het feit dat er zoveel bacteriën op hun toetsenborden, telefoons en beeldschermen rondhangen. Twee op de drie kantoormedewerkers die hun lunchpakket achter de computer verorberen, maken naderhand hun bureau niet schoon.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?