Meer/minder verdienen
Vorige

1 van 320

Volgende

7 tips om meer te verdienen als vrouw

9 augustus 2019
Volgens de wet moeten mannen en vrouwen gelijk beloond worden voor hetzelfde werk. In de praktijk krijgen vrouwen echter dikwijls beduidend minder.
Meer verdienen als vrouw

Hier zijn enkele tips om als vrouw meer uit je loon te halen:

  • Werkgevers gaan er soms onbewust van uit dat vrouwen eerder voor hun gezin zullen kiezen dan voor hun werk. Benadruk dat je carrière voor jou steeds voorrang heeft en dat familieaangelegenheden niet in de weg staan van je prestaties.
  • Als je er enkele jaren bent uit geweest door de opvoeding van je kinderen, zal een potentiële werkgever je misschien een lager salaris aanbieden, omdat je werkritme mist en je kennis wat verwaterd is. Toon aan dat je de juiste capaciteiten hebt om het werk uitstekend te doen, en wijs op activiteiten die je gedaan hebt naast het opvoeden van je kroost, zoals vrijwilligerswerk en bestuurstaken. Het runnen van een huishouden vraagt bovendien organisatietalent, geduld, stressbestendigheid, etc. Eén voor één vaardigheden waarmee je tijdens een sollicitatiegesprek kunt uitpakken.
  • De grootste fout die je kunt maken, is te weinig vragen. Doe je huiswerk, zodat je weet wat je marktwaarde is, en leg de lat hoog.
  • Vrouwen kunnen beter lichaamstaal lezen, beter communiceren en beter omgaan met anderen dan de meeste mannen. Maak er gebruik van. Zorg voor een prettig contact, zodat je potentiële werkgever het moeilijker zal vinden om je voorstellen af te wijzen.
  • Wees niet bang om te onderhandelen of om 'neen' te zeggen.
  • Informeer naar de vrouwvriendelijkheid van het bedrijf. Vraag bijvoorbeeld waaruit blijkt dat vrouwen er gelijk behandeld worden. Als je gesprekspartner niet weet wat te antwoorden, zoek je misschien best andere horizonten op.
  • Vraag of vrouwen en mannen binnen de onderneming een gelijk loon krijgen voor hetzelfde werk. Geen enkele werkgever zal zeggen dat dit niet het geval is, maar je geeft wel een duidelijk signaal dat je hetzelfde salaris verwacht als je mannelijke collega's.
       

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook