E-mail
Vorige

1 van 89

Volgende

7 op 10 verkiest persoonlijk contact

12 maart 2012
Hoewel internet en (mobiele) telefonie aan belang blijven winnen, is persoonlijk contact tussen collega’s voor veel werknemers nog steeds essentieel.
gesprek

Uit internationaal onderzoek van Randstad, uitgevoerd in 32 landen, blijkt dat 7 op de 10 werknemers de voorkeur geven aan face-to-face contact boven telefoneren of mailen. In Turkije vindt men persoonlijk contact het belangrijkst (80 procent). In Japan, Noorwegen en Singapore hecht men er minder belang aan (57 procent).

Smartphone

35 procent van de Belgische werknemers beschikt over een smartphone, 9 procent kreeg die van zijn werkgever. Twee op de drie Belgen heeft op het werk toegang tot het internet en 14 procent zegt daardoor minder productief te zijn.

Altijd bereikbaar

Een op de drie Belgische werknemers heeft het gevoel altijd bereikbaar te moeten zijn. 4 op de 10 voelen zich gedwongen om onmiddellijk te reageren op e-mails of telefoontjes. 34 procent maakt overdag graag even tijd vrij om te werken zonder telefoon of e-mail.

37 procent van de Belgen geeft ten slotte toe wel eens privézaken af te handelen tijdens werktijd, terwijl anderzijds 41 procent van de werknemers geregeld met het werk bezig is in de vrije tijd.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook