Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 917

Volgende

7 jobs die niemand wil

28 november 2011
Je doet je werk niet graag? Wel, het kan ongetwijfeld erger. Voor deze 7 jobs zijn er amper kandidaten te vinden. Geen reden tot klagen dus, tenzij je een van deze beroepen doet natuurlijk ...
dirty job

1. Toiletmadam

Niet bepaald onze hobby: betalen voor de grote of kleine boodschap. In cafés en restaurants is deze job al zo goed als uitgestorven. Maar in wegrestaurants of op feestjes komt een toiletdame of –heer nog wel regelmatig voor.

2. Ramenwasser van wolkenkrabbers

Zeker voor wie hoogtevrees heeft, is dit niet aan te raden. Ook wie rap koud heeft, past beter voor deze job. Pluspunten: je werkt vaak op een andere locatie en je ziet direct resultaat van je werk.

3. Plukker

Nochtans lijkt ons dat een mooie job: in de zomer tussen de fruitbomen werken. Toch vinden onze fruittelers niet genoeg werkkrachten. De oorzaken zijn waarschijnlijk de lage lonen en het feit dat het geen heel jaar een fulltime job is.

4. Kerncentrale medewerker in Fukushima

Door de tsunami in Japan werd de kerncentrale in Fukushima zwaar beschadigd. Zelfs kilometers verder is het nog jaren ongezond wonen. Laat staan werken in de kerncentrale zelf. Gelukkig waren er zelfs net na de tsunami nog enkele dappere Japanners die ons voor erger behoed hebben door er te blijven werken.

5. Schoonmaker/-maakster

Schoonmaakbedrijven hebben de grootste moeite om voldoende werkkrachten te vinden die in bedrijven willen gaan kuisen. We zitten nochtans allemaal graag aan een propere bureau. Hier spelen vooral de lage lonen en het slechte imago van het beroep een grote rol. Ook de onregelmatige uren met veel avond- en weekendwerk helpen niet bepaald.

6. Septische put reiniger

Niets lastiger dan een wc die niet meer doorspoelt omdat de septische put volzit. Maar hem leeg moeten maken, is ook niet je dat. Het is ook niet meteen een job met toekomst. De overheid heeft liever dat alle huizen direct aangesloten worden op de riolering, zodat het afvalwater kan gezuiverd worden.

7. Slachters

Zeker bij Gaia zijn er geen kandidaten voor deze job. Nochtans is het levensnoodzakelijk werk: we moeten allemaal eten, niet waar? En onze dieren worden bovendien al voor een groot stuk machinaal geslacht en klaargemaakt voor consumptie.

(mr) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook