Hoe overleef je een job die je haat?
Als je je dagelijks met tegenzin naar je werk moet slepen, zit je niet op je plek. Hoe overleef je deze situatie?
Niet bepaald onze hobby: betalen voor de grote of kleine boodschap. In cafés en restaurants is deze job al zo goed als uitgestorven. Maar in wegrestaurants of op feestjes komt een toiletdame of –heer nog wel regelmatig voor.
Zeker voor wie hoogtevrees heeft, is dit niet aan te raden. Ook wie rap koud heeft, past beter voor deze job. Pluspunten: je werkt vaak op een andere locatie en je ziet direct resultaat van je werk.
Nochtans lijkt ons dat een mooie job: in de zomer tussen de fruitbomen werken. Toch vinden onze fruittelers niet genoeg werkkrachten. De oorzaken zijn waarschijnlijk de lage lonen en het feit dat het geen heel jaar een fulltime job is.
Door de tsunami in Japan werd de kerncentrale in Fukushima zwaar beschadigd. Zelfs kilometers verder is het nog jaren ongezond wonen. Laat staan werken in de kerncentrale zelf. Gelukkig waren er zelfs net na de tsunami nog enkele dappere Japanners die ons voor erger behoed hebben door er te blijven werken.
Schoonmaakbedrijven hebben de grootste moeite om voldoende werkkrachten te vinden die in bedrijven willen gaan kuisen. We zitten nochtans allemaal graag aan een propere bureau. Hier spelen vooral de lage lonen en het slechte imago van het beroep een grote rol. Ook de onregelmatige uren met veel avond- en weekendwerk helpen niet bepaald.
Niets lastiger dan een wc die niet meer doorspoelt omdat de septische put volzit. Maar hem leeg moeten maken, is ook niet je dat. Het is ook niet meteen een job met toekomst. De overheid heeft liever dat alle huizen direct aangesloten worden op de riolering, zodat het afvalwater kan gezuiverd worden.
Zeker bij Gaia zijn er geen kandidaten voor deze job. Nochtans is het levensnoodzakelijk werk: we moeten allemaal eten, niet waar? En onze dieren worden bovendien al voor een groot stuk machinaal geslacht en klaargemaakt voor consumptie.
(mr)
Als je je dagelijks met tegenzin naar je werk moet slepen, zit je niet op je plek. Hoe overleef je deze situatie?
Sommige jobs zijn misschien niet meteen droomjobs, maar meestal hebben ze wel heel wat te bieden. Van een goede werk-privé balans tot aardige incentives.
Bijna de helft van de bevraagde werknemers in de Jobat Salary Survey vindt dat hij te weinig verdient voor wat hij presteert.
Je elke dag naar je werk moeten slepen, is frustrerend. Door enkele kleine dingen aan jezelf te veranderen kan je terug plezier krijgen op kantoor. 5 tips!
Werknemers hebben duidelijk meer vertrouwen in de arbeidsmarkt, 15 % van de werknemers kijkt momenteel actief uit naar een andere job.
Op kantoor hou je beter je handen af van de bureaus van je vrouwelijke collega’s. Die zijn het smerigst, zo blijkt.
Lesley werkt als interimkracht bij Ecowerf Leuven. Hij schuimt dagelijks de Brabantse straten af om afval te laden. Jobat vroeg hem hoeveel hij verdient.
Haast iedereen droomt ervan: geld verdienen zonder je moe te maken. Onmogelijk denk je? Toch niet: zelfs zonder te erven en zonder je op het pad van de misdaad te begeven kan je een centje verdienen.