Jobs met toekomst
Vorige

1 van 489

Volgende

15 splinternieuwe jobs voor de toekomst

Grote kans dat de job die jij nu uitvoert twintig jaar geleden (of misschien zelfs vijf jaar geleden) nog niet bestond. Beroepen zijn constant in evolutie en elk jaar komen er dan ook nieuwe soorten functies bij.

Volgens futuroloog Thomas Frey zijn 60% van de beste jobs voor de komende tien jaar nu nog niet uitgevonden. Dat is dus goed nieuws voor wie vandaag zijn gading nog niet zou vinden in de waaier van beroepen die er nu bestaan. Themuse.com maakte een lijstje op basis van rapporten uit de industrie, strategische workshops en trends op sociale media. Misschien is een van deze vijftien opkomende jobs wel iets voor jou.

1. Productiviteitsconsulent

Productiviteit wint nog aan belang en wordt in steeds meer bedrijven dan ook digitaal in kaart gebracht. Werknemers zijn daarom op zoek naar mensen die hen kunnen helpen om hun gezondheid, tijdsindeling en werkomgeving op punt te stellen om zo hun productiviteit te kunnen verbeteren.

2. Persoonlijke digitale curator

Wie in dit digitale tijdperk door de bomen het bos niet meer ziet kan een beroep doen op een specialist die een portfolio van hardware, apps en andere software samenstelt dat volledig voldoet aan jouw specifieke noden.

3. Bedrijfsdesorganisator

Grote bedrijven missen soms de pionierscultuur en georganiseerde chaos die bij start-ups heerst. Daarom kunnen ze een beroep doen op een expert die de hiërarchische structuren overhoop gooit met het oog op meer creativiteit en innovatie.

4. Belegger in alternatieve munteenheden

De Bitcoin en andere virtuele munten krijgen steeds meer voet aan de grond. Dat opent dan ook de deuren voor speculanten op zoek naar alternatieve investeringen.

5. Stadsherder annex verticale tuinier

Onze steden worden steeds groener en dat vraagt om stedelijke varianten van typische plattelandsberoepen. Herders laten hun kudde grazen in parken en rond waterlopen en verticale tuiniers kweken gewassen tegen de gevels van gebouwen om zo ruimte te besparen.

6. 3D-print-klusjesman

Een hedendaags ‘manusje-van-alles’ zal voor reparaties allerhande een beroep doen op onderdelen die hij vervaardigt met een 3D-printer.

7. Digitale leven-en-doodmanager

Een expert in digitale archivering kan erover waken dat je online activiteiten meer gestructureerd verlopen, zodat je nazaten na je overlijden een netjes geordend en makkelijk te beheren overzicht van je digitale leven in handen krijgen.

8. Nanomedicus

Deze gezondheidsexpert waakt over het bacteriële en hormonale evenwicht in je lichaam. Voor een optimaal resultaat maakt hij gebruik van geavanceerde monitoringstechnieken en op maat gemaakte micro-implantaten.

9. Adviseur in culturele vaardigheden

Net zoals een financieel adviseur klanten bijstaat in bankzaken helpt deze consulent mensen om culturele vaardigheden te verwerven en te ontwikkelen. Op die manier draagt hij bij om je sociale positie te verbeteren.

10. Digitale ontgiftingstherapeut

In tijden waarin de digitale informatiestroom al snel tot een overload kan leiden is het goed om af en toe een offline pauze in te lassen. Een detoxspecialist helpt je daarbij om de afkickverschijnselen tot een minimum te beperken.

11. Crowdfundingspecialist

Iedereen heeft de mond vol over crowdfunding, maar de praktijk wijst uit dat dit bepaald geen sinecure is. Een expert die begrijpt hoe de mechanismen op sites als Kickstarter en Indigogo werken kan je bijstaan tijdens je campagne.

12. Privacyconsulent

Nu sociale mediasites onze privacy bedreigen hebben we nood aan een expert die ons wijst op onze kwetsbaarheden en tips geeft om onze belangrijke gegevens efficiënt af te schermen.

13. Skypetrainer

Loopbaanbegeleiders kunnen hun voordeel doen met videoconferentiesites. Via online coaching kunnen ze onder meer het zelfvertrouwen, de communcatievaardigheden en het voorkomen van hun pupillen bijspijkeren.

14. Meme manager

Een beetje zoals de manager van een zanger of een acteur probeert een meme agent zoveel mogelijk bekendheid te verwerven voor de internetfenomenen die hij vertegenwoordigt (denk lolcats, Flying Spaghettimonster …)

15. Dronebestuurder

Drones worden niet alleen meer voor militaire doeleinden gebruikt, ook commerciële bedrijven zoals Amazon zijn van plan om ze in te zetten. Om al dat vliegend tuig in goede banen te leiden zal er nood zijn aan heel wat bestuurders.

(pm) - Bron: Themuse.com

27 februari 2020
Anderen bekeken ook