Het loon van...
Vorige

1 van 868

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdien je als boekhouder?

12.000 euro per dag als radio-dj

Plaatjes draaien op de radio is doorgaans niet echt een winstgevende bezigheid – vraag het maar aan de dozijnen radioamateurs die Vlaanderen rijk is. Maar voor enkele lucky few is dj’en een echte jackpot gebleken. De grootste gelukzak is Edwin Evers, aan de slag bij de Nederlandse zender Radio 538.

De 40-jarige Evers presenteert elke weekdag van zes tot tien zijn ochtendprogramma Evers Staat Op. Sinds de lancering in 1998 staat zijn show vastgeroest op de eerste stek van best beluisterde programma’s in Nederland. Volgens welingelichte bronnen krijgt hij voor zijn plaatjesdraaierij zeker drie miljoen euro per jaar, of 12.000 euro per aflevering. Daarnaast klust nog wat bij als drummer in zijn ‘Edwin Evers Band’, waarmee hij onder andere optreedt in elke aflevering van ‘The Voice of Holland’.

In 2009 liet hij zich in het KRO Magazine over zijn salaris ontvallen: “dat is buitenproportioneel. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor voetballerstennissers of artiesten. Als je ziet wat je er voor moet doen, is dat absoluut buiten proportie, maar als je kijkt naar wat ik doe en wat dat vervolgens oplevert voor dit bedrijf (Radio 538, nvdr.), is het wel degelijk in verhouding.”

Als we zijn vermogen en vastgoed optellen – de man bezit stulpjes in Hilversum en Hardenberg, beide ongeveer 1,1 miljoen euro waard – komen we aan een netto waardering van 12 miljoen euro, aldus het magazine Quote.

Het hoge salaris van Evers is niet uitzonderlijk bij onze Noorderburen. Ruud de Wild (42), eveneens radio-dj bij Radio 538, vangt jaarlijks één miljoen euro. Het jaarsalaris van Giel Beelen, die presenteert bij de openbare omroep, wordt geschat op 300.000 euro. Buiten proportie, vond de minister van Mediazaken in 2008, die ervoor ijverde om het salaris van alle medewerkers van de publieke omroep te begrenzen op 200.000 euro. Zijn pogingen om paal en perk te stellen aan de exuberante salarissen draaiden uiteindelijk op niets uit.

31 juli 2019

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook