Vorige

1 van 719

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig loopbaancoach / trainer: tussen 2.000 en 2.400 euro netto

Hoeveel is Regi Penxten waard?

30 november 2016
Iedereen kent Regi. Zij het als oprichter van dancegroep Milk Inc, als solo-artiest, als jurylid bij The Voice of van één van zijn vele zijprojecten. Maar wat brengt dat nu eigenlijk op?

Tous Ensemble Publishing

Regi is trouwens niet alleen muzikant, maar ook ondernemer. Zo werd hij in mei 2016 mede-oprichter van Tous Ensemble Publishing met zijn bvba Regoli. Hij richtte deze nieuwe muziekuitgeverij op in samenwerking met de Belgische platenfirma CNR Holding en de Nederlandse muziekuitgeverij Cloud 9 Music. Regoli zou zo’n 620 van de 1860 aandelen hebben, alle oprichters zijn financieel dus evenwaardig, al zou Regi het gezicht worden van de onderneming.

Commercieel succes

Regi’s vennootschap Regoli maakt hiermee een goede deal. Zo mag Regi nu mee de muziek van onder andere Ian Thomas, Lost Frequencies, Armin van Buuren en Fedde Le Grand te componeren voor specifieke doeleinden en exploiteren voor onder andere reclame, jingles, films of andere commerciële projecten. Een wereld waar Regi met zijn talrijke successen wel wat over weet. Zelf componeerde hij bijvoorbeeld de bekende begintune voor het quizspel Blokken en zijn mix-cd’s en projecten zijn steevast een schot in de roos.

Ook over muziekrechten weet hij wel wat. Zo heeft hij altijd zelf zijn copyright beheerd en dat heeft duidelijk vruchten afgeworpen. Door zijn succesvolle vennootschap (Regoli) wordt zijn vermogen nu geschat op zo’n 1,2 miljoen euro.

(sjv) - Foto: (gva) - Bron: De Rijkste Belgen / Slideshare / Cloud 9 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15152 andere jobs