Vorige

1 van 276

Volgende
Volgend artikel:

Opgelet! Deze sollicitatievragen zijn een valstrik

1 op 5 bereidt sollicitatiegesprek amper voor

11 maart 2013
Een goede voorbereiding op een sollicitatiegesprek is cruciaal. Onderzoek van Randstad toont echter aan dat bijna één op de vijf kandidaten vooraf geen enkele informatie opzoekt over de functie waarvoor ze gaan solliciteren.
sollicitatiegesprek

Uit de survey van uitzendkantoor Randstad bij Britse werknemers blijkt dat 18 procent van de kandidaten bij een sollicitatiegesprek met een potentiële werkgever zich vooraf niet geïnformeerd heeft over de openstaande vacature.

35 procent van de ondervraagden zocht via het internet wél informatie op over de functie. Amper 20 procent zette de stap om informatie te vragen over de job aan de (ex)-werknemers van de potentiële werkgever.

Google = onvoldoende

Mark Bull, ceo van Randstad UK: "Dat het belangrijk is om grondig informatie op te zoeken over een positie kan niet genoeg worden benadrukt. Een eenvoudige zoekopdracht via Google is vandaag gewoon niet meer genoeg. Uit ons onderzoek komt ook duidelijk naar voren dat hoe langer mensen zich voorbereiden door verscheidene bronnen te raadplegen, hoe groter de kans is dat zij op een korte tijd worden uitgekozen door de werkgever."

(nm) – Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15210 andere jobs