Sollicitatiegesprek
Vorige

1 van 291

Volgende

Tijdens sollicitatiegesprekken klap ik meestal volledig dicht. Wat kan ik doen?

31 juli 2019
Een sollicitatiegesprek is een momentopname. Je kan er dus maar beter zorgen dat je goed voorbereid bent en dat je er op dat moment staat.

Het geeft altijd een goede indruk als je informatie hebt ingewonnen over het bedrijf en de functie. Op deze manier kan je duidelijk maken dat je gericht solliciteert en je sterk gemotiveerd bent. Het sollicitatiegesprek zelf is echter niet voor iedereen even evident, aangezien het een stresserend moment kan zijn. Je komt in een onbekende situatie terecht, waarbij de machtspositie soms sterk naar de kant van de interviewer overhelt.

Voor een rekruteerder is het ook niet altijd gemakkelijk om iedereen gerust te stellen, maar het is wel zijn taak hier naartoe te werken en alle overbodige spanning weg te nemen.

Ook jijzelf kan proberen het evenwicht in het gesprek te herstellen. Rollenspelen tijdens sollicitatietraining, je zelfinzicht verhogen door zelfstudie of leren door ervaring zijn de beste methodes om hieraan te werken. Er bestaan enkele eenvoudige technieken, die je zelfzekerder maken en je meer succes garanderen in het gesprek. Oefenen is dus de boodschap.

Ilse Claes is arbeidspsychologe en business group talent manager bij Tessenderlo Group.   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook