Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 874

Volgende

1 op 2 Nederlanders heeft spijt van carrièrekeuze

Mochten ze opnieuw aan hun carrière kunnen beginnen, dan zou maar liefst de helft van de Nederlanders voor iets helemaal anders kiezen. Dat blijkt uit ‘Het Nationale Werkonderzoek 2011’ van JobTrack.nl.
De helft van de Nederlanders zou een andere job kiezen mochten ze kunnen herbeginnen. Dit blijkt uit ‘Het Nationale Werkonderzoek 2011’ van JobTrack.nl.

Voor het onderzoek werden ruim 28.000 werknemers bevraagd over hun carrièrekeuzes en werktevredenheid. Vooral werknemers met vijf tot tien jaar ervaring zouden liever iets helemaal anders willen doen op professioneel gebied. Voor mensen met een beroeps- of technische opleiding geldt dat nog vaker dan voor wetenschappelijk geschoolden.

7,2 op 10

Hoewel Nederlanders vaak foute carrièrekeuzes blijken te maken, voelen ze zich doorgaans wel gewaardeerd door hun werkgever. Bovendien geven de respondenten hun baan gemiddeld een cijfer van 7,2 op 10.

Naarmate het aantal jaren werkervaring toeneemt, gaan werknemers zich steeds minder gewaardeerd voelen. Van de respondenten met minder dan één jaar werkervaring, voelt 60 procent zich gewaardeerd. Bij de groep met vijf tot tien jaar ervaring ligt dat percentage nog op 48 procent.

Werktevredenheid vs. de economische crisis

Vorig jaar gaven de Nederlanders hun baan gemiddeld nog een 7,1. 53 procent van de werknemers voelden zich gewaardeerd door hun werkgever. De economische ontwikkelingen van het laatste jaar hebben dus nauwelijks invloed gehad op de werktevredenheid.

(mo) 

26 oktober 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook