116 opleidingen: Ambachten

Bakker

  • opleiding door NHA Afstandsonderwijs
  • Online
SyntraPXL

Bean to bar: zelf chocolade maken

  • door SyntraPXL
Hasselt
195

Stap in de wereld van cacaobonen en leer hoe je deze omtovert tot luxe chocolade. Deze opleiding biedt een diepgaande kijk op het volledige proces van bean to bar.
Onder begeleiding van onze ervaren chocolatier Davy Asnong krijg je hands-on ervaring met elke stap, van het roosteren van bonen tot het temperen van chocolade.

Wat Ga Je Leren?
- Cacaobonen Selecteren: Begrijp de verschillende soorten cacaobonen en hun unieke eigenschappen.
- Roosteren en Walsen: Beheers de kunst van het roosteren en walsen om de perfecte smaakprofielen te bereiken.
- Concheren en Tempereren: Ontdek de technieken om de textuur en glans van jouw chocolade te perfectioneren.

Voor opleidingen in de sector horeca & voeding kan je annuleren tot 7 dagen vóór de startdatum. Nadien is geen terugbetaling mogelijk, noch voor het inschrijvingsgeld, noch voor de grondstoffen (zie Algemene voorwaarden | SyntraPXL).

Hasselt € 195(Incl.BTW) Meer info

Docenten

Davy Asnong