79 opleidingen: Ambachten

Zadelpassen

  • opleiding door Syntra Midden-Vlaanderen

Slager

  • opleiding door Syntra West

Patisserie

  • opleiding door NHA Afstandsonderwijs
  • Online
NHA Afstandsonderwijs

Banketbakker

  • door NHA Afstandsonderwijs
Online
619

Brood of zoetigheid? Bak het zelf met de opleiding Banketbakker!

Gaat er voor jou niets boven de geur van versgebakken brood en geniet jij van de aanblik van een heerlijke taart? Ben jij een echte aanpakker en heb je geen gebrek aan creativiteit? Dan past de opleiding Banketbakker perfect bij jou! In deze opleiding leer jij ambachtelijk werken met deeg, suiker en chocolade. Schrijf je vandaag nog in! In deze opleiding leer je alles over het beroep van banketbakker, van gist tot luxe suikerbrood en van marsepein tot chocolademousse. Je leert brood bakken dat krokant is van buiten maar luchtig van binnen en je maakt soesjes met een perfecte verhouding tussen deeg en vulling. In de Banketbakker opleiding perfectioneer je jouw bakvaardigheden tot in de puntjes!       


Ontwikkel de basis van het banketbakken          

De opleiding Banketbakker is perfect als je allround wilt leren bakken. Wil jij leren hoe je zelf broden, zoet gebak, snoepgoed en chocolade kunt maken? Of wil je hier je beroep van maken? Dan is de Banketbakker opleiding van NHA een perfecte keuze!       Om te starten met de opleiding heb je nog geen voorkennis nodig van bakken of koken. De opleiding Banketbakker is namelijk erg laagdrempelig en start bij de absolute basis.;


Word een echte specialist met de opleiding Banketbakker     

Een echte banketbakker is gespecialiseerd in brood én banket. De achtergrondkennis die je hiervoor nodig hebt ontwikkel je in de opleiding Banketbakker. Je leert alles wat je moet weten over de verschillende ingrediënten, grondstoffen en hun functies. Om je optimaal voor te bereiden op het vak van banketbakker komen ook verschillende technieken, hygiënevoorschriften en de nodige materialen aan bod in de Banketbakker opleiding.         

Leer bakken op professioneel niveau        

De lessen in de opleiding Banketbakker zijn opgesteld voor de échte banketbakker en dus van professioneel niveau. Wanneer je de theorie en vaktechnische kennis beheerst ga je ook praktisch aan de slag. Je maakt kennis met het bakken van broden, van krokant kleinbrood tot internationale recepten voor luxe broden. Niet alleen recepten, ingrediënten en werkwijzen komen aan bod in de Banketbakker opleiding, maar je verdiept je ook in de geschiedenis van de producten die je gebruikt. Je leert over verschillende soorten ovens en hoe je het perfecte brood bakt. Daarnaast ga je aan de slag met het smelten van suiker, het kneden van deeg, het spuiten van vullingen en het modelleren van chocolade. In de opleiding Banketbakker komen ook de belangrijkste technieken, verhoudingen en basisrecepten aan bod. Na deze opleiding beheers jij de geleerde baktechnieken tot in de puntjes en verbaas jij iedereen met jouw delicatessen.            


Zo werkt studeren bij NHA

Studieprogramma

In de opleiding Banketbakker leer jij alles over ambachtelijk bakken. De volgende onderwerpen worden uitgebreid behandeld;
  • Alle verschillende ingrediënten
  • Brood met gist en met desem
  • Kleinbrood
  • Luxe broden
  • Keuring en kwaliteit
  • Internationaal brood
  • Bakgereedschappen
  • Degen
  • Vullingen
  • Chocolade
  • Suiker en karamel
  • Grondstoffen
  • Divers gebak
  • Fondant, marsepein en modeling chocolate
  • Meringue
  • Spuiten en garneren
  • Suikerdecoraties
  • Vegan

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Banketbakker in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen. Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!  Wanneer je start met de cursus Banketbakker, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

  • de studiehandleiding doornemen;
  • lessen bestuderen;
  • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
  • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
  • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
  • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
  • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
  • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
  • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

online € 619(Incl.BTW) Inschrijven

Docenten

Persoonlijke begeleiding van een vakdocent

Certificaten en accrediering

NHA instituutsdiploma. ISO9001; WSE