Brood of zoetigheid? Bak het zelf met de opleiding Banketbakker!
Gaat er voor jou niets boven de geur van versgebakken brood en geniet jij van de aanblik van een heerlijke taart? Ben jij een echte aanpakker en heb je geen gebrek aan creativiteit? Dan past de opleiding Banketbakker perfect bij jou! In deze opleiding leer jij ambachtelijk werken met deeg, suiker en chocolade. Schrijf je vandaag nog in! In deze opleiding leer je alles over het beroep van banketbakker, van gist tot luxe suikerbrood en van marsepein tot chocolademousse. Je leert brood bakken dat krokant is van buiten maar luchtig van binnen en je maakt soesjes met een perfecte verhouding tussen deeg en vulling. In de Banketbakker opleiding perfectioneer je jouw bakvaardigheden tot in de puntjes!
Ontwikkel de basis van het banketbakken
De opleiding Banketbakker is perfect als je allround wilt leren bakken. Wil jij leren hoe je zelf broden, zoet gebak, snoepgoed en chocolade kunt maken? Of wil je hier je beroep van maken? Dan is de Banketbakker opleiding van NHA een perfecte keuze! Om te starten met de opleiding heb je nog geen voorkennis nodig van bakken of koken. De opleiding Banketbakker is namelijk erg laagdrempelig en start bij de absolute basis.;
Word een echte specialist met de opleiding Banketbakker
Een echte banketbakker is gespecialiseerd in brood én banket. De achtergrondkennis die je hiervoor nodig hebt ontwikkel je in de opleiding Banketbakker. Je leert alles wat je moet weten over de verschillende ingrediënten, grondstoffen en hun functies. Om je optimaal voor te bereiden op het vak van banketbakker komen ook verschillende technieken, hygiënevoorschriften en de nodige materialen aan bod in de Banketbakker opleiding.
Leer bakken op professioneel niveau
De lessen in de opleiding Banketbakker zijn opgesteld voor de échte banketbakker en dus van professioneel niveau. Wanneer je de theorie en vaktechnische kennis beheerst ga je ook praktisch aan de slag. Je maakt kennis met het bakken van broden, van krokant kleinbrood tot internationale recepten voor luxe broden. Niet alleen recepten, ingrediënten en werkwijzen komen aan bod in de Banketbakker opleiding, maar je verdiept je ook in de geschiedenis van de producten die je gebruikt. Je leert over verschillende soorten ovens en hoe je het perfecte brood bakt. Daarnaast ga je aan de slag met het smelten van suiker, het kneden van deeg, het spuiten van vullingen en het modelleren van chocolade. In de opleiding Banketbakker komen ook de belangrijkste technieken, verhoudingen en basisrecepten aan bod. Na deze opleiding beheers jij de geleerde baktechnieken tot in de puntjes en verbaas jij iedereen met jouw delicatessen.
Zo werkt studeren bij NHA