Deze opleiding duurt 2 jaar en bestaat uit de volgende modules:
1e jaar:
- Basis chocolade
- inleiding
- materiaal
- hygiëne en veiligheid
- productkennis
- basistechnieken
- maken van eenvoudige chocoladeproducten
- moduleproef
- Eenvoudige pralines
- bereiding, verwerking en afwerking van chocolade en vullingen
- bewaren en verpakken
- moduleproef
- Stuk- en holgoed
- bereiding, verwerking en afwerking van chocoladeproducten (stuk- en holgoed)
- bewaren en verpakken
- moduleproef
- Basis hygiëne en veiligheid
- HACCP
- Onderhoud en reiniging
- Bacterie- en temperatuurbeheersing
- EHBO
- Brandveiligheid
- Praktijk EHBO
- Praktijk brandveiligheid
2e jaar:
- Verfijnde pralines
- verfijnde pralinesverfijnd stukgoed
- dessertkoekjes
- moduleproef
- Chocoladekunst
- etalagetechnieken
- chocoladetechnieken
- moduleproef
- Confiserie
- Initiatie suiker bewerken
- Marshmallows
- Boterkaramels
- Zachte snoep
- Harde snoep
- Gespecialiseerde chocoladeproducten
- Maken, verwerken en verpakken van gespecialiseerde chocoladeproducten
- Foodpairing
Eindproef
Extra mogelijkheid tot volgen van volgende module:
Chocolatier als ondernemer (8 sessies)
- Visie en strategie van de onderneming
- Duurzaamheid in de eigen onderneming
- Wetgeving en administratie
- Vestigingsvoorwaarden
- BTW
- FAVV
- Personeelsbeleid
- Sociale wetgeving
- Welzijn en veiligheid
- Selectie en opleiding
- Productassortiment en prijszetting
Start me up voor de startende ondernemer
Dit traject wordt met de start me up coach bepaald.
Opgepast! Deze modules zijn niet in de prijs inbegrepen!
Contacteer de productmanager of cursusbegeleider voor meer info.