79 opleidingen: Ambachten

Syntra Midden-Vlaanderen

Ambachtelijke chocoladebewerking: thema Pasen

  • door Syntra Midden-Vlaanderen
Gratis

Chocolade is als veelzijdig product geliefd bij menig artisanaal vakman, ook bij jou? Ontdek welke smakelijke paascreaties jij kunt maken.

les 1 inleiding

  • kennismaking met het product chocolade workshop
  • samenstelling en eigenschappen van chocolade
  • bespreking diverse soorten chocolade
  • verschillende vormen van het basisproduct
  • bewerkingsvormen + praktijkoefening

les 2 artisanaal vervaardigen van paaseieren

  • technieken en materialen
  • praktijkoefeningen(= zelf paaseieren maken)

 les 3 paaseieren; ingekleurd (Picasso), met lint & bolletjes, gemarmerd, …

  • verschillende technieken
  • praktijkoefeningen (= zelf paaseieren maken met verschillende toepassingen)

 les 4 gevulde eitjes met pralinévulling

  • materialen en technieken
  • pralinevormen mouleren en vullen
  • praktijkoefeningen (= zelf gevulde eitjes maken)

  les 5 inkleuren en mouleren diverse vormen en fantasiefiguren // voor Pasen

  • materialen en technieken
  • praktijkoefeningen (= zelf holgoed vervaardigen en inkleuren)

 les 6 toepassingsmogelijkheden chocolade en marsepein

  • praktijkoefeningen (= vervaardigen van een sierstukje)

Mee te brengen:

  • schort
  • pannenlikker
  • houten spatel
  • klein scherp mesje
  • groot mes
  • pralineervork
  • steekmes en paletmes

 

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Op aanvraag € Gratis(Incl.BTW) Meer info

  • Mensen met enige voorkennis over het bewerken van chocolade zoals o.a.:
  • Bakkers
  • Restauranthouders 
  • Traiteurs
  • Koks
  • medewerkers uit sector voeding en horeca