Vorige

1 van 635

Volgende
Volgend artikel:

20% meer zieke werknemers door corona

Zittend of staand werken? Afwisselen is de boodschap!

31 januari 2018
Je hebt het wellicht al een tijd geleden opgepikt: zitten is het nieuwe roken en we zitten ons - letterlijk - kapot. Toch blijkt het afkicken van zitten in de praktijk niet mee te vallen.
Canto Projectinrichting

Gemiddeld zitten kantoorwerkers meer dan 8 uur per dag wat vaak voor rug- en andere klachten zorgt.

Kantoorfietsen

Er zijn nochtans alternatieven voor handen zoals staanbureaus, zitballen en zelfs heuse kantoorfietsen. Maar volgens een onderzoek van de Engelse Loughborough Universiteit gaan we na het gebruik van zulke hulpmiddelen thuis juist meer zitten.

Het probleem is dat staan of bewegen tijdens de werkuren best vermoeiend kan zijn. Bovendien gaan medewerkers die zulke hulpmiddelen gebruiken vaker leunen en op die manier een slechte houding aannemen.

Afwisselen

Experten geven aan dat afwisseling de beste resultaten oplevert. Van zitten naar staan en daarna weer een tijdje fietsen zou bijvoorbeeld een positieve invloed hebben op de lichamelijke én geestelijke fitheid.

Moves en Hotseat zijn handige apps die je hierbij kunnen helpen.

(tc) - Foto: Canto Projectinrichting 

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer.
Heb je interesse om efficiënter te gaan werken? Schrijf je dan in voor de open opleiding. Lezers van Jobat ontvangen 10% korting.
 

zittend en staand werken
De invloed op de productiviteit blijkt dan weer verwaarloosbaar te zijn. De fijne motoriek zou zelfs wat achteruitgaan en onze verwerkingscapaciteit verbetert amper. Afwisselen is dus de boodschap.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15307 andere jobs