Vorige

1 van 810

Volgende
Volgend artikel:

8 life hacks voor werkende mama’s en papa’s

Word zo productief als Richard Branson

10 maart 2017
Richard Branson, de Britse multimiljardair die de Virgin Group beheert, staat elke dag om 5 uur 's ochtends op. Meteen trekt de Amerikaan zijn sportkleren aan om te gaan hardlopen of fietsen. Naar eigen zeggen heeft deze gewoonte zijn productiviteit verdubbeld.
Richard Branson

Productieve ochtenduren

Hoewel het voor velen een kwelling is, zijn er heel wat voordelen verbonden aan het vroeg opstaan. Zo zijn de ochtenduren voor het merendeel van de werknemers bijvoorbeeld de meest productieve van de dag.

Als je gevarieerd ontbijt met voldoende trage suikers en proteïnen, heb je genoeg energie tot aan de middag waardoor je dus meer productieve ochtenduren ter beschikking hebt.

Daarnaast toont een onderzoek van de Universiteit van Toronto aan dat vroege vogels doorgaans gelukkiger en optimistischer zijn dan de nachtraven.

Dopamine

Verder onderzocht de Universiteit van Harvard de voordelen van sporten op het brein. Uit de resultaten blijkt dat de chemische stoffen die tijdens het bewegen vrijkomen in de hersenen bevorderend werken voor het geheugen en het concentratievermogen.

Ook daalt de stress omwille van de vrijgekomen dopamine. Deze stof heeft bovendien een positieve invloed op je humeur.

Alternatief is wandelen

Het is dus niet verwonderlijk dat Branson zijn productiviteit verdubbeld zag. De optelsom van alle positieve effecten maakt dat je fitter bent, meer tijd hebt en dus meer werk gedaan krijgt.

Als de vroege uren je afschrikken, kan je beginnen door elke dag een half uur vroeger op te staan en te gaan slapen bijvoorbeeld. Wie daarnaast niet graag intensief sport 's ochtends, kan overwegen om een korte wandeling te maken. Een onderzoek aan de Stanford University toont aan dat de creativiteit hierdoor al met 60 procent kan stijgen.

Elke minuut dat je vroeger opstaat en sport draagt bij tot een betere productiviteit.

(tc) 

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer.
Heb je interesse om efficiënter te gaan werken? Schrijf je dan in voor de open opleiding. Lezers van Jobat ontvangen 10% korting.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14889 andere jobs