Werken in het buitenland
Vorige

1 van 111

Volgende
Volgend artikel:

Franse Aurore Innebeer leidt volledig Nederlandstalig team

Wil jij telewerken in Dubai?

Dubai skyline
Om een antwoord te bieden aan de coronapandemie tracht zakenstad Dubai nu buitenlandse telewerkers aan te trekken. Al zit er een addertje onder het gras.

‘Je kunt wonen en werken aan het strand en genieten van de dagelijkse zon in een van de meest dynamische steden ter wereld’, zo lezen we op de officiële site. Je mag je eigen familie meebrengen en krijgt toegang tot diensten als telecom, nutsvoorzieningen en schoolopties. En dit terwijl je officieel nog voor een andere (Belgische) werkgever kunt werken.

Maar voor je je koffers pakt: Dubai opent zijn grenzen alleen voor al wie 5.000 dollar (iets meer dan 4.200 euro) per maand verdient. Alleen wie dit kan aantonen, is welkom. Bovendien geldt de verblijfsvergunning slechts voor één jaar en wordt er in het formulier niets concreet verteld over huisvesting.

Nijpend probleem

Het nieuwe visum is toegankelijk voor onderdanen van 98 landen, waaronder dus ook België. Het emiraat schermt met zijn interessante belastingstelsel voor buitenlandse werkers en met zijn strenge en effectieve maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19.

Al onthult de maatregel natuurlijk ook de nijpende problemen waar het zakencentrum mee worstelt. Dubai dreigt dit jaar zowat 10 procent van zijn bevolking, vaak expats, te zien vertrekken. Nieuwe buitenlandse ondernemers en telewerkers moeten het tij keren. Maar dan wel graag met een navenant loonbriefje.

Lees ook: Ga een jaar 'thuiswerken' op Barbados


(William Visterin) - Bron: MARK Magazine

4 december 2020
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook