Starters
Vorige

1 van 137

Volgende

Wie wordt Antwerpse Jonge Ondernemer 2017?

JCI (Junior Chamber International) District Antwerpen heeft zopas de genomineerden voorgesteld voor de titel Antwerpse Jonge Ondernemer 2017. Uit een longlist werden vier kandidaten geselecteerd die in maart mogen wedijveren voor de titel. De genomineerden belichamen tegelijk de nieuwe startersdynamiek die in de provincie Antwerpen heerst.
Antwerpse Jonge Ondernemer 2017 kandidaten
Gedeputeerde Ludwig Caluwé feliciteert de genomineerden.

Dat blijkt uit de cijfers over de periode 2011-2015. In 2014 schoten die met 14.717 starters voor de hele provincie Antwerpen opvallend de hoogte in. Een jaar voordien stond de teller op amper 11.043 starters. (zie tabel) “Bij het begin van deze bestuursperiode was het nog problematisch gesteld met de startersdynamiek in de stad Antwerpen en omgeving”, zegt gedeputeerde bevoegd voor Economie Ludwig Caluwé. “Nu zitten we opnieuw boven het Vlaams gemiddelde. Er is continu nood aan voldoende dynamiek en nieuwe mensen die er met inzet en creativiteit willen invliegen.”

De genomineerden zijn daar een voorbeeld van. De vier die op 16 maart naar de titel mogen dingen, zijn Ellen Kegels (LN Knits, Berchem), Bavo De Cock (ESAS, Wilrijk), Bruno Van Gils (Café Costume, Antwerpen) en Pieter Lesage (Studio Dott, Berchem). “Het zal niet eenvoudig zijn voor de jury om de winnaar aan te duiden, want het zijn stuk voor stuk sterke kandidaten”, zegt Caluwé.

Ellen Kegels, LNKnits

Ellen Kegels is al sinds haar tienerjaren haar droom aan het realiseren: een modelabel uitbouwen dat niet alleen eerlijk, maar ook duurzaam is. De collecties van LNKnits worden volledig met de hand gemaakt in Peru door meer dan 350 vrouwen die hiervoor een eerlijk loon krijgen. Haar collecties worden, naast een eigen vaste winkel in Berchem, verkocht in meer dan 25 verkooppunten in België, 5 in Europa en 7 in Japan. Sinds kort heeft LNKnits ook een agent in China.

Bavo De Cock, ESAS

Bavo De Cock, die zijn carrière startte in de financiële wereld, bouwt aan een groeiverhaal met ICT-bedrijf ESAS. Als Chief Business Officer mikt hij op de doorgedreven groei door een maximale efficiëntie, KPI-beheer en de automatisering van interne processen. “Voor 2017 verwachten we een groei met 200 medewerkers”, verkondigt hij.

Pieter Lesage, Studio Dott

Ook bij Pieter Lesage brandt de ambitie om te groeien. Lesage richtte Studio Dott op in 2000, nog tijdens zijn studies Productontwikkeling. Vandaag is Studio Dott een allround creatief design bureau met kantoren in Antwerpen en Hong Kong. Studio Dott ontwerpt fysieke en digitale producten, interieurs, diensten, merken en strategie. Recent is een nieuw pand gekocht. “We zijn nu een bureau met 19 werknemers en twee openstaande vacatures. In het nieuwe pand dat we hebben gekocht, is plaats voor 70, dus we willen groeien”, zegt Lesage.

Bruno Van Gils, Café Costume

Bruno Van Gils ten slotte staat met Café Costume voor op maat gemaakte kostuums, hemden, smokings en accessoires. Gestart in een winkeltje van 70 vierkante meter in Antwerpen, zette hij tien jaar geleden dit nieuwe retailconcept in de markt en doorbrak hij zo meteen het stijfdeftige imago dat met maatpakken wordt geassocieerd. “Mijn grote droom is een internationale groei”, steekt Van Gils zijn ambitie niet onder stoelen of banken.

Aantal starters

2011 

  • Stad Antwerpen: 3.607
  • Provincie Antwerpen: 12.097

2012 

  • Stad Antwerpen: 3.705
  • Provincie Antwerpen: 11.784

2013 

  • Stad Antwerpen: 3.364
  • Provincie Antwerpen: 11.043

2014 

  • Stad Antwerpen: 4.852
  • Provincie Antwerpen: 14.717

2015 

  • Stad Antwerpen: 4.324
  • Provincie Antwerpen: 13.665

(br) - Foto Koen Fasseur 

13 februari 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook