Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 828

Volgende

Werkende moeders houden van druk leven

7 februari 2012
Werkende moeders mogen het dan erg druk hebben, ze kiezen daar ook graag voor. Dat blijkt althans uit een studie van de universiteit van Louisville.
Werkende mama

Moeders met een baan zien de voordelen van werken – naast opvoeden – maar al te goed in, zo blijkt uit het onderzoek van Karen Christopher, universitair hoofddocent Gender Studies en sociologie aan de Universiteit van Louisville. Zij onderzocht veertig Amerikaanse werkende moeders, allen met minstens één kind onder de vijf jaar.

Voldoening & zelfvertrouwen

Zowel getrouwde als alleenstaande moeders gaven te kennen méér voldoening en zelfvertrouwen te krijgen van betaald werk dan van opvoeden. De meeste ondervraagde moeders – ongeacht hun leeftijd, burgerlijke staat of etniciteit – zoudens minstens deeltijds willen werken, zelfs als het niet per se moest.

Tijd voor gezin

De meeste moeders stellen wel grenzen aan het aantal werkuren. Ze gaan explicitiet op zoek naar een baan waarvan de werkgever niet op regelmatige basis overuren of nachtwerk zou eisen.

Moeders met een mannelijke partner zouden nog steeds twee keer zoveel tijd spenderen aan de kinderen en het huishouden als hun partner.

(mo) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook