Het loon van...
Vorige

1 van 749

Volgende

Wat verdienen ziekenhuisdirecteurs?

28 december 2017
De meeste mensen zijn het erover eens dat arbeiders en bedienden in de zorgsector niet voldoende loon naar werken krijgen, maar hoe zit het met hun topmannen en –vrouwen?

Veel mensen zouden hun verpleegkundigen graag willen belonen met hetzelfde loon als een topvoetballer of zelfs gewoon een topdokter. In de realiteit liggen deze lonen daar ver van en zien we dat mensen in de zorgsector vaker wel dan niet voor een lage verloning tot het uiterste worden gedreven. Maar hoe zit dat met de medische top en het bestuur zelf?

Wat verdient een ziekenhuisdirecteur?

De gemiddelde Vlaamse ziekenhuisdirecteur van een algemeen ziekenhuis verdient zo’n 250.000 euro bruto per jaar. Officieel, is dat zo’n 5.145 euro netto per maand. Veel, maar een directeur van een groot ziekenhuis doet het al gemakkelijk met zo’n 100.000 euro per jaar meer.

Topverdieners

Het hoofd van een groot algemeen ziekenhuis ( + 800 bedden) of een universitair ziekenhuis kan al op zo’n 350.000 à 400.000 euro rekenen. Volgens Marc van Impe, schrijver voor MediQuality en voorzitter van het Vlaams Instituut voor Journalistiek, verdienden Marc Noppen van het UZ Brussel en Johan Kips, ex-hoofd van UZ Leuven, om en bij de 380.000 euro per jaar. Bij ZNA zou de directeur al recht hebben op zo’n 500.000 euro per jaar, wat in het niets valt bij de ex-directeur van het H.H.-ziekenhuis in Roeselare, want die kreeg een jaarlijkse vergoeding van zo’n 800.000 euro.

Hoewel deze directeurs en voorzitters met de nodige ervaring en expertise op post komen en dus wel een investering waard zijn, gaan er toch stemmen op om een loonbeperking vast te stellen. Ook Zorgnet Vlaanderen stelt zich vragen of deze lonen wel verantwoord zijn. Wat denk jij?

(sjv) - Bron: Express Business / Vlaamse gezondheidszorg 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook