Het loon van...
Vorige

1 van 868

Volgende
Volgend artikel:

7 creatieve beroepen met een mooi salaris

Het loon van een hoofdverpleegkundige: 2.400 euro netto

We vroegen Matthias Van Houdenhove (43) uit Sint-Kwintens-Lennik hoeveel hij verdient …
Matthias Van Houdenhove Matthias Van Houdenhove (43), Sint-Kwintens-Lennik
  • Beroep: Hoofdverpleegkundige Locomotorische revalidatie in AZ Sint-Maria in Halle
  • Privé: Gehuwd
  • Bruto maandloon: ca. 4.300 euro
  • Netto maandloon: ca. 2.400 euro
  • Extra's: Hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, eindejaarspremie en 12 extra verlofdagen

Wat doe je voor job?

Ik ben al 19 jaar verpleegkundige waarvan 18 jaar hoofdverpleegkundige. Zo’n tien jaar geleden heb ik de locomotorische revalidatieafdeling mee opgericht in het AZ Sint-Maria in Halle. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor het uurroosterbeleid, de werkverdeling, de logistiek, de hotelservice en functioneringsgesprekken op onze afdeling.

Daarnaast houd ik me ook bezig met de maandelijkse loonsvoorbereiding, het vertalen en doorgeven van beleidsinfo, het ontvangen van artsen, het opnamebeleid, het onderhouden van contacten met patiënten en familieleden, het stimuleren van teamleden voor bijscholingen enzovoort. Het takenpakket is erg divers waardoor de werkdagen in een mum van tijd om zijn.

Doe je je job graag?

Ontzettend graag! Ik mag met een tof team verpleeg- en zorgkundigen samenwerken. Bovendien is het plezant om stagiairs te begeleiden. Als hoofdverpleegkundige kan ik mijn uren vrij invullen.

Doorgroeimogelijkheden zijn er niet echt, maar horizontaal is er wel heel wat promotie mogelijk. Zo ben ik bijvoorbeeld voor het volledige ziekenhuis verantwoordelijk voor decubitus (werkgroep, meetings, bijscholing, jaarverslagen etc.) en maak ik deel uit van de werkgroep Opnamebeleid. Ik heb zelfs zeggenschap gekregen bij de verbouwing van onze afdeling. Wie gemotiveerd is, kan in dit ziekenhuis veel waarmaken.

Hoeveel uren werk je per week?

Gemiddeld werk ik zo’n 40 uur per week. Dat levert me jaarlijks 37 verlofdagen op.

Ben je tevreden over je salaris?

Mijn loon is correct. Sommigen vinden het misschien hoog, maar je mag niet vergeten dat een hoofdverpleegkundige verantwoordelijk is voor een 30-tal patiënten en bijna evenveel personeelsleden.

We staan vaak gesandwiched tussen patiënten, artsen, verpleegkundigen, familieleden en directie.

Waar gaat het merendeel van je loon naar toe?

Een aanzienlijk deel gaat naar de hypotheek. We hebben ons huis de afgelopen jaren grondig verbouwd en dat kostte een aardige duit. Daarnaast gaan we graag op restaurant en houden we van uitstapjes en reizen (al dan niet met de fietsclub). Jaarlijks proberen we ook nog een mooi bedrag te sparen.

Hoe ga je om met de crisis?

In de gezondheidszorg is de crisis niet echt voelbaar. Mijn echtgenote is apotheker en zit dus in dezelfde sector. We letten echter wel op en zijn voorzichtig met het uitgeven van geld. We zijn spaarzaam en houden nauwgezet onze uitgaven bij.

Waar kun je echt geen geld aan geven?

Aan een grote, dure wagen.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Een zwembad in de tuin! En een appartement op de zeedijk kopen. Misschien zou ik ook wel een bedrijfje oprichten om opleidingen en advies te geven in de gezondheidszorg. Toch zou ik altijd in het ziekenhuis blijven werken.

(em) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

20 augustus 2014
Anderen bekeken ook