Vorige

1 van 791

Volgende
Volgend artikel:

5 positieve gevolgen van Corona

Waarom je inbox nooit als to do-lijst gebruiken?

26 oktober 2015
Heb jij de gewoonte om e-mails die je later nog moet beantwoorden of waarin een taak verscholen zit in je inbox te laten staan? Je bent niet alleen. Toch is het niet zo’n praktische manier om je to do’s te beheren.

Mensen hebben vaak de gewoonte om hun inbox als een to do-lijstje te gebruiken. Hoewel je inderdaad een lijstje krijgt dat op het eerste zicht overzichtelijk lijkt, is het toch niet zo’n goed idee. Niet elke inbox laat immers toe om je berichten prioritair te rangschikken.

Ja, je kan vlaggetjes zetten in verschillende kleuren en hier en daar mapjes maken of zelfs wat slepen, maar heel overzichtelijk is het niet. Er komen ook steeds nieuwe e-mails bij, waardoor je heel de tijd je inbox opnieuw moet doornemen. Bovendien verspringen je berichten naar volgende pagina’s als je te veel berichten bewaart. Uiteindelijk zal je je gaan ergeren aan de 320 nog te lezen berichten of de steeds verschuivende to do’s die er al sinds vorige maand instaan, maar die je steeds vergeet omdat ze naar onder worden geduwd.

Task Manager apps

Kies daarom voor een Task Manager app. Maak een to do aan met Remember the Milk, Todoist, TickTick of Toodledo.

Voor gebruikers van Apple-producten zijn er onder andere Carrot, een app die van alle to do’s een spelletje maakt en je deadlines helpt houden, en OmniFocus, een platform dat je helpt om je werk-privébalans in evenwicht te houden.

Ook Google assisteert je tenslotte graag met Google Keep of Momentum.

Veel keuze, maar het is beter dat je een Task Manager vindt die jou aanspreekt en waar jij je in kan vinden. Hoe natuurlijker je ermee kan omspringen, hoe handiger het in gebruik zal zijn en hoe meer je er aan zal hebben.

(sjv) – Bron : Zapier.com / Forbes.com / Lifehacker.com / Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14393 andere jobs