Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 175

Volgende

Waar hebben mensen de meeste vrije tijd?

Het leven draait niet om werken alleen, of dat hopen we toch. In welke landen wordt er het meest geïnvesteerd in vrije tijd?
#

Wat verstaan we onder een goed leven? Genoeg tijd hebben voor jezelf? OESO ging op zoek naar de landen met de meeste vrije tijd. Dat deden ze door de levenskwaliteit in de verschillende lidstaten en partnerlanden te vergelijken.

Wat verstaat OESO onder vrije tijd?

Iedereen vult zijn vrije tijd anders in. Bij OESO rekenden ze onder andere de volgende activiteiten aan als tijd voor jezelf:

  • Slapen
  • Eten
  • Persoonlijke verzorging
  • Fitness of sportieve activiteiten
  • Sociale activiteiten (tijd met vrienden, gezin en familie)

Maar waar is het qua kwali-tijd nu het beste leven?

Onze zuiderburen kunnen er wel wat van. Frankrijk is het enige OESO-land waar ze – gemiddeld – geen 8 uur werken. Ze slapen gemiddeld 8,5 uur per dag en rekken 2 uur uit voor hun maaltijden. Met andere woorden, ze nemen er hun tijd voor.

Spanje en Denemarken halen ook de top 3 en ons Belgenlandje staat op een respectvolle vierde plaats. België wordt gevolgd door Duitsland en de Scandinavische landen.

Mensen die in Oostenrijk wonen, maken dan weer het minst tijd voor zichzelf. Net zoals mensen in de VS en Canada, Polen en Australië. Inwoners van deze landen beperken hun me-time tot 14,5 uur per dag.

(sjv) – Bron : Express.be

29 september 2017
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook